Cum ne protejam spatiul inconjurator de reziduuri si deseuri nedorite

Cum ne protejam spatiul inconjurator de reziduuri si deseuri nedorite

Societatea zilelor noastre este una care nu se poate compara cu cea din trecut, indiferent daca vorbim despre continentul european sau despre cel american. Daca in trecut oamenii nu poluau zona in care isi duceau existenta sau mediul inconjurator, astazi acest lucru nu mai este deloc de actualitate. Omul modern este o sursa continua de poluare, o simpla privire in jurul nostru, oriunde ne-am afla in acest moment, ne va face sa realizam imediat ca lucrurile au luat o intorsatura cat se poate de dramatica. Peste tot in jur vedem munti de hartii si pungi de plastic, cutii de carton uriase, parca ale nimanui, doze si conserve turtite si aruncate care incotro, resturi alimentare sau organice, chiar resturi lemnoase, pornind de la cele mai banale scobitori. Ridicam din umeri suparati de privelistea dezolanta. Oare unde au disparut palcurile de trandafiri cu flori parfumate si rosii, oare unde sunt pomii ce elibereaza oxigenul atat de necesar pentru plamanii nostri?

optimizare Dan Bradu

deseuri-menajere

Apoi, parca pentru prima data in viata, observi cum un copil arunca o hartie pe langa cosul de altfel plin ochi, vezi un batran cum se uita in stanga, apoi in dreapta, si arunca si el ambalajul de la covrigul pe care si l-a cumparat din colt. Femeia de serviciu de la bloc arunca apa plina de detergenti peste covorul de iarba din fata, peste florile ce isi itesc gingas capetele pe langa alte hartii si hartiute aruncate parca de un artist, ce doreste sa creeze astfel o opera contemporana din care sa nu intelegi nimic.

Evident ca-ti aduci aminte brusc ca mama te-a invata sa nu arunci nimic pe jos, ca nu e frumos si ca o faci de ras, iti amintesti de orele de dirigentie de la scoala, cand profesoara iti povestea cu o voce delicata ca nu este deloc civilizat sa faci acest lucru si ca daca toti vor face ca tine, atunci intreg pamantul va deveni un munte de gunoi, chiar iti amintesti rasetele din clasa.  Parca te sperie brusc aceasta situatie, deseurile par cumva sa creasca de la an la an, iar cei desemnati sa le adune parca nu mai fac deloc fata. Realizezi ca nu este doar datoria lor, ci a fiecarui cetatean in parte. Toti trebuie sa punem umarul la colectarea deseurilor, dar mai ales toti trebuie sa nu mai aruncam pe jos, sa invatam sa le strangem intr-un mod adecvat, pe sortimente, in asa fel incat sa nu ajungem in situatia in care sa ne ingropam pur si simplu in gunoi.

colectare-deseuri-menajere

Daca intelegem aceste lucruri, atunci misiunea unei firme de colectare a gunoiul menajer poate fi una de succes. Cu totii am observat acele recipiente speciale, pe care este specificat ce colecteaza fiecare in parte, dar important este nu doar sa le observam, ci sa le folosim intr-un mod corect.

O firma de colectare se ocupa nu doar de acest aspect, ci si de:

  • Precolectare;
  • Colectare;
  • Transport;
  • Tratare;
  • Eliminare;

Este important sa fim civilizati pentru ca doar comportamentul nostru ne poate afecta viata si sanatate, astfel un rol important in colectarea deseurilor din orasul nostru il poate avea firma Greenglobal.ro.

Be Sociable, Share!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.