optimizare Dan Bradu

Best ski gogglesOchelarii de ski ar trebui de asemenea inclusi in sporturile de iarna, pe langa casca, manusi etc. Ei protejeaza la schi, snowboard, patinaj, de lumina puternica a soarelui si de efectul de orbire. Exista aici doua tipuri diferite de ochelari, asa numitii „ski goggles” si ochelarii de soare si ski tip sport.

Radiațiile ultraviolete (UV) puternice pot fi daunatoare pentru ochi. Corneea exterioara s-ar putea sa reactioneze violent cu orbire temporara sau permanenta la zapada, care este nu doar dureros, dar, in cazuri extreme, ireparabil.

Mai ales pe pantele inzapezite fara umbra in cazul in care lumina solara reflectata este puternica, este de recomandaat sa se poarte ochelari de ski preventiv, pentru a evita deteriorari si simptome de acest gen.

Si, la urma urmei, ochelarii de ski permit si ajuta la o vedere mai buna. In primul rand, ea tine zapada si viscolul departe de ochi, in al doilea rand prin ramele tonifiate se pot distinge mai bine conturul sau formele pe timp de ceata. Prin urmare distingem doua tipuri de ochelari de ski:

Tipul “Ski Goggles”

Ochelarii de ski nu acopera numai ochii, ci si o treime din fata. Suprafata moale si curbata asigura protectia impotriva viscolului si tehnologia zigomatica asigura impotriva arsurilor la soare excesiv.

Mirabilandia

Pentru purtatorii de ochelari de vedere recomandam modelele mari, pentru a putea purta si acestia sub ochelarii de ski, feriti de posibilitatea de a fi avariati sau murdariti. La cumpararea unei perechi noi sa va feriti sa cumparati ochelari de ski cu lentile prea moi ca nu cumva sa se deterioreze ochelarii de vedere la impact, de asemenea, mare atentie la protectia orificiilor de ventilatie, ca nu cumva sa se abureasca ochelarii de vedere, sau cei de ski.

Modelele mai performate de exemplu au in dotare ventilatoare speciale. Cel mai mare avantaj al acestor ochelari de ski este faptul ca perspectiva de schior este mare . Un minus dar nu neaparat semnificativ, ochelarii acestia necesita un spatiu mai mare de depozitare fata de ochelarii de soare si ski tip sport. Se impune, de asemenea sa fie testata compatibilitatea acestora cu casca de schi.

Tipul Ochelari sport de ski

Acestia sunt fumurii si de obicei echipati cu o banda elastica, ca nu cumva sa ii pierdeti. Atat la ochelari de schi si cei de soare pot fi echipati cu o banda de silicon, care ofera un sprijin suplimentar. Producatorii ofera o varietate de modele, iar unele sunt special concepute pentru purtatorii de ochelari. Comparativ cu ochelarii de soare sunt sanse mai mari ca acestia se se abureasca dar sunt mai rezistenti la impact sau cadere.

Dezavantajul lor este ca ei nu sunt destul de fel de buni impotriva viscolului si zapezii, dar ei filtreaza lumina UV daunatoare mult mai bine ca celalalt tip. Producatorii acestui tip sunt deosebit de atenti la capitolul design si eficienta.

Be Sociable, Share!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.