Care sunt beneficiile porumbului?

0 Shares
0
0
0

Porumbul este o cereala originara din America, care este uneori folosita ca leguma. Desi face parte din dieta traditionala indigena de pe intreg continentul american, este mai putin popular in Europa, unde este mai rezervat bovinelor.

Foarte versatil, porumbul se prezinta sub o mie si una de forme: poate fi consumat direct de pe stiulete, congelat, conservat sau fiert. De asemenea, ii cunoastem derivatii precum faina, grisul, uleiul, taratele, amidonul si siropul de porumb, care se gasesc intr-o multitudine de alimente.

Fermierii si nu numai, folosesc adeseori batoza dubla pentru desfacut porumb Alpin 400kg/ora atunci cand vine vorba de  hrana animalelor.

Concentreaza-te pe micronutrientii continuti de porumb

 • Fosfor. Fosforul este al doilea cel mai abundent mineral din organism, dupa calciu. Joaca un rol vital in construirea si mentinerea oaselor si dintilor sanatosi. In plus, participa la cresterea si regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea pH-ului normal al sangelui. In cele din urma, fosforul este unul dintre constituentii membranelor celulare;
 • Magneziu. Magneziul este implicat in dezvoltarea oaselor, formarea proteinelor, actiunile enzimatice, contractia musculara, sanatatea dentara si functionarea sistemului imunitar
 • Fier. Porumbul dulce este o sursa de fier pentru oameni. Fiecare celula a corpului contine fier. Acest mineral este esential pentru transportul oxigenului si pentru formarea globulelor rosii din sange. De asemenea, joaca un rol in producerea de noi celule, hormoni si neurotransmitatori.
 • Zinc. Porumbul dulce conservat este o sursa de zinc pentru femei. Zincul participa in special la reactiile imune, la producerea de material genetic, la perceptia gustului, la vindecarea ranilor si la dezvoltarea fatului. De asemenea, interactioneaza cu hormonii sexuali si tiroidieni.
 • Mangan. Manganul actioneaza ca un cofactor al mai multor enzime care faciliteaza o duzina de procese metabolice diferite. De asemenea, participa la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi;
 • Cupru. Ca o componenta a mai multor enzime, cuprul este necesar pentru formarea hemoglobinei si a colagenului (o proteina folosita pentru structura si repararea tesuturilor) in organism.
 • Vitamina B1. Numita si tiamina, vitamina B1 face parte dintr-o coenzima necesara producerii de energie in principal din carbohidratii pe care ii ingeram.
 • Vitamina B2. Porumbul dulce conservat este o sursa de vitamina B2, in timp ce porumbul dulce fiert si scurs este o sursa numai pentru femei. Aceasta vitamina este cunoscuta si sub numele de riboflavina.
 • Vitamina B3. Numita si niacina, vitamina B3 este implicata in multe reactii metabolice si contribuie in special la producerea de energie din carbohidrati, grasimi, proteine ​​si alcool pe care le ingeram. De asemenea, colaboreaza in procesul de formare a ADN-ului;
 • Acid pantotenic. Cunoscut si sub denumirea de vitamina B5, acidul pantotenic face parte dintr-o coenzima cheie care ne permite sa utilizam in mod adecvat energia gasita in alimentele pe care le consumam.
 • Folat. Folatul (vitamina B9) este implicat in producerea tuturor celulelor din organism, inclusiv a celulelor rosii din sange. Aceasta vitamina joaca un rol esential in producerea de material genetic (ADN, ARN), in functionarea sistemului nervos si a sistemului imunitar, precum si in vindecarea ranilor.
 • Vitamina C. Rolul pe care il joaca vitamina C in organism depaseste proprietatile sale antioxidante; contribuie, de asemenea, la sanatatea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor.
0 Shares
You May Also Like