Cum alegi centrala termica in functie de combustibil?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, in conditiile in care locuiesti la bloc si inca nu ti-ai dotat apartamentul cu o centrala termica, a sosit timpul sa faci acest lucru.

De ce? Pentru ca avand o centrala termica proprie iti vei putea incalzi dupa bunul plac apartamentul, si vei avea mereu si apa calda, plus ca vei plati doar cate energie ai consumat.

Ei bine, alegerea unei centrale termice insa poate reprezenta o adevarata provocare, mai ales in conditiile in care nu esti un specialist in domeniu.

Asadar, inainte de a cauta pe Epinvest.ro o centrala termica pentru locuinta ta, ar trebui sa te intrebi care este tipul de combustibil pe care il preferi pentru centrala ta.

Vei putea sa iti indrepti atentia de exemplu spre o centrala care sa functioneze pe gaz natural sau pe gaz lichefiat. Aici este important de mentionat faptul ca dintre toate centralele existente pe piata, cele pe gaz sunt cele mai performante.

Indiferent de faptul ca discutam despre centralele pe gaz alimentate direct de la reteaua distribuitorului de gaze, sau ca discutam despre centralele pe gaz alimentate cu GPL din rezervoare de dimensiuni foarte mari, centralele pe gaz reprezinta o optiune sigura pentru foarte multi utilizatori.

Cei care isi doresc centrale termice pe gaz care sa fie foarte performante si foarte eficiente, pot alege sa isi indrepte atentia spre centrale termice cu condensare.

Marele dezavantaj al acestor centrale termice insa este reprezentat de pericolul de explozie, in cazul in care centrala nu este montata de catre o echipa de specialisti, sau de catre un instalator autorizat.

Un al doilea tip de centrala termica spre care iti poti indrepta atentia atunci cand ai nevoie de o centrala pentru locuinta ta, este acea centrala electrica, ce functioneaza datorita alimentarii cu energie electrica.

Aceste centrale termice sunt ideale pentru cei care nu vor sa se complice cu combustibili inflamabili, cu cosuri, tevi, avize si birocratie. Partea mai putin placuta privind aceste centrale este aceea ca energia electrica este ceva mai scumpa decat gazul, insa daca discutam despre spatii mici care trebuiesc incalzite, atunci aceste centrale termice pe curent sunt ideale.

Ei bine, aceste doua tipuri de centrale termice sunt ideale pentru apartamente, insa trebuie precizat faptul ca exista si un al treilea tip de centrale termice, care functioneaza pe combustibil solid, mai exact pe lemne.

In mod evident aceste centrale nu pot fi instalate la bloc, insa cei care locuiesc la casa pot alege sa isi instaleze o asemenea centrala termica, iar randamentul oferit de catre o asemenea centrala va fi unul pe masura.

Aceste centrale termice sunt ideale pentru cei care locuiesc la casa si datorita faptului ca au nevoie de un sapatiu mare de depozitare a combustibilului solid de care are nevoie centrala pentru a oferi caldura dorita.

Asadar, atunci cand vine vorba despre centrale termice, se pot gasi centrale care sa functioneze pe gaz, centrale care sa functioneze pe energie electrica, dar si centrale termice care sa functioneze pe combustibil solid.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…