Cum alegeti o poarta automata?

6 Shares
0
0
6

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit accesul membrilor familiei, in timp ce persoanele straine nu pot intra decat cu acordul membrilor familiei.

In ceea ce priveste parcarile firmelor sau proprietatile comerciale, portile de acces sunt importante pentru ca permit accesul persoanelor autorizate si interzic accesul persoanelor neautorizate.

Se poate vedea asadar cat de importante sunt portile. De preferat ar fi insa ca, toti cei care inca detin porti de acces actionate manual, sa opteze pentru automatizare poarta.

Poarta automata se deschide printr-o simpla apasare a unui buton de pe elefomanda, sau poate fi deschisa direct de pe smartphone. Daca doriti sa optati pentru o automatizare poarta, este important sa tineti cont de cateva lucruri importante. Veti vedea in urmatoarele randuri despre ce este vorba.

Unde vor fi instalate portile dvs.?

Daca intrarea in panta este inclinata in sus in timp ce intrati in proprietate, portile batante se vor impamanta pe masura ce se deschid spre interior in directia in ascensiune. Ati putea avea porti batante deschise spre exterior. Dar trebuie sa existe suficient spatiu pe proprietatea dvs. pentru ca acestea sa se deschida spre exterior fara a impiedica trotuarele publice sau drumul.

Optiunile de aici includ balamale speciale care inclina poarta in sus, pe masura ce se deschid. Portile pot fi montate mai sus decat de obicei pe stalpii lor, astfel incat sa nu loveasca pe intrare pe masura ce se deschid. Dar acest lucru lasa un gol mare sub portile dvs., care nu arata niciodata corect. De asemenea, nu opreste pe nimeni sa se tarasca sub porti pentru a intra in proprietatea ta.

In schimb, puteti avea o poarta culisanta, dar este, de asemenea, o idee proasta sa folositi porti glisante daca intrarea in panta se intoarce peste intrarea sa. Aceasta inseamna ca sarcina pe motoarele de poarta se schimba pe masura ce poarta aluneca in jos sau in sus.

Daca portile sunt pe pamant scazut, o masa cu apa ridicata poate impiedica scurgerea apei de ploaie departe de motoarele subterane, chiar daca sunt instalate cu gropi de drenare adecvate.

Daca portile sunt instalate in zone expuse, cu vant, portile complet imbarcate (fara goluri) vor actiona ca panzele in vant. Acest lucru poate insemna ca motoarele de poarta se straduiesc sa mute portile impotriva rezistentei vantului.

Este posibil sa vada vanturi puternice ca obstacole si intoarcere, astfel incat portile niciodata nu se deschid sau se inchid complet. In aceste situatii, cresterea fortei aplicate de motoare depaseste aceasta problema, dar creeaza porti periculoase care ar putea zdrobi pe cineva.

Ce poarta alegeti?

Portile vin intr-o gama uriasa de modele, culori si modele de umplere. Portile pot fi, de asemenea, din aluminiu, fier sau otel, diverse tipuri de lemn, o combinatie dintre oricare dintre aceste materiale si chiar PVC.

Fireste, acestea au preturi diferite, asa ca in functie de situatia dvs. financiara si in functie de preferinte, puteti opta pentru un anumit model, pentru o anumita culoare si pentru un anumit material.

6 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…