Woo Commerce sau Magento?

Woo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste 40% din shopurile online. Dar cand vreti sa faceti alegerea devine extrem de dificil sa intelegeti care dintre acestea doua sunt mai potrivite.

Deci ce este mai bine pentru afacerea dumneavoastra? Atat WooCommerce cat si Magento: sunt in primul rand produse de tip open source; sunt folosite in mod gratuit; sunt usor de costumizat; au o abundenta de ajutor comunitar.

Intra aici pentru detalii despre Magento, un sistem de gestionare a continutului construit special pentru eCommerce. Complexitatea Magento necesita o gazduire mult mai puternica decat WooCommerce, fiind foarte usor in incarcarea serverului si ocupand putin spatiu pe disc.

De aceea, chiar si o gazduire comuna poate fi perfect buna pentru a mentine magazinul functionand fara nici o problema. Caracteristicile tehnice ale Magento sunt superioare e-Commerce. Are capacitate MultiStore, optiuni pentru mai multe limbi, produse configurabile complexe, navigare stratificata. Aceste caracteristici nu le veti gasi in WooCommerce. La capitolul functionalitati, Magento este castigator.

askredit.ro/

Din punct de vedere al administrarii Magento are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca. De asemenea este destul de complicat din punct de vedere al dezvoltarii.WooCommerce, pune accentul pe design si pe navigare intuitiva. De exemplu adaugarea unui produs in wooCommerce se face extrem de simplu si rapid. La acest capitol WooCommerce este castigatorul. Din punct de vedere al securitatii Magento este o platforma construita special pentru comertul electronic, fiind considerata mult mai sigura decat WooCommerce.

In plus magazinul Magento necesita mai putine plugin-uri. Pe de alta parte, WordPress, CMS-ul pe care WooCommerce este construit, reprezinta o platforma de bloguri initial. Fiind mult mai raspandita pe web si nedestinata sa gestioneze tranzactiile de comert electronic, se intampla sa devina o victima a fraudelor si a atacurilor hackerilor mult mai frecvent

Acest defect poate fi abordat cu ajutorul pluginurilor de securitate, care, totusi, iti vor mari cheltuielile si vor folosi resursele suplimentare necesare pentru alte extensii. WooCommerce si Magento sunt la fel de de bine dezvoltate pe partea de extensii si pluginuri. Scalabilitatea este extrem de importanta.  Magento este cunoscuta drept cea mai scalabila platforma de eCommerce. Are o capacitate mare de de memorie hosting, putand gestiona cu usurinta mii si mii de produse si comenzi.

Pentru magazinele cu adevarat uriase, Magento Enterprise Edition este chiar mai puternica. Toate acestea fac ca Magento  sa fie o alegere perfecta pentru comerciantii online mijlocii si mari. In ceea ce primveste WooCommerce, o limita maxima confortabila pentru aceasta platforma este in jur de 2800 produse. In concluzie Magento este mai bun pe partea de scalabilitate.

optimizare Dan Bradu

In concluzie, in timp ce ambele platforme au si avantaje si dezavantaje, alegerea trebuie sa se faca in dependenta de modelul dumneavoastra de afacere. Daca ai o afacere mica, cu un buget limitat si aveti ceva experienta, WooCommerce este cu siguranta solutia cea mai buna. Pentru afacerile mijlocii si foarte mari cu un numar  mare de produse si resurse financiare Magento devine mult mai potrivit.

Be Sociable, Share!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.