Cel mai bun aspirator

0 Shares
0
0
0

Nu exista casa fara aspirator. Mai ales daca discutam despre caminul dumneavoastra iubit. Nu-i asa ca si dumneavoastra aveti deja un aspirator? Cel mai probabil aveti unul mai vechi si sunteti acum in cautarea unui aspirator mai performant – cel mai bun aspirator.

Ce aspirator ar trebui sa cumparati? Si totusi care este cel mai bun aspirator de pe piata?

La ce sa va uitati atunci cand alegeti cel mai bun aspirator

Piata aspiratoarelor este intr-adevar foarte diversificata si parca asta nu ar fi de ajuns caci periodic noi si noi modele ajung pe rafturile magazinelor de electrocasnice. Cum ar trebui sa alegeti un aspirator? Si care este aspiratorul care va poate satisface pe deplin nevoile?

Pentru a descoperi aceste lucruri va recomandam sa aflati mai multe detalii despre principalele criterii pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand cumparati un aspirator.

Tipuri de aspiratoare

– Aspiratoare tip canistra – Sunt cele mai bune aspiratoare pentru curatarea pardoselilor, covoarelor, bibliotecilor si scarilor.
– Aspiratoare de mana – Sunt utile pentru curatarea suprafetelor verticale. Unele modele au o teava lunga cu perie care se poate monta usor. Includ perii pentru lichide, pentru indepartearea petelor de pe mobilier, tesaturi si covoare.
– Aspiratoare verticale cu recipient mare de colectare- Sunt perfecte pentru curatarea murdariei, sunt usor de folosit si elimina bine alergenii. Din pacate pot fi destul de zgomotoase si voluminoase.
– Aspiratoare verticale subtiri – Sunt cele mai bune aspiratoare pentru curatarea zilnica a camerelor cu pardoseli aspre, pentru scari si covorase.
– Aspiratoare pentru spatii comerciale – Filtrarea mai eficienta a aerului reduce cantitatea de praf in timpul functionarii. Motorul puternic aspira rapid praful din spatiile comerciale si industriale, cu ajutorul unei perii. In general sunt aspiratoare speciale prevazute cu cabluri de alimentare foarte lungi.
– Aspiratoare cu aburi. Sunt concepute pentru curatare eficienta a covoarelor si a tapiteriei mobilierului.
– Aspiratoare robot. Principala caracteristica distinctiva a acestor aspiratoare este faptul ca ele curata suprafetele fara ca dumneavoastra sa va implicati in vreun fel. De aceea sunt numite roboti. Cu toate acestea sunt mai putin eficiente decat alte tipuri de aspiratoare. Daca insa nu aveti timp pentru curatenie un astfel de aspirator poate fi foarte util.

Curatare umeda sau uscata?

Daca vreti sa cumparati un aspirator pentru curatare uscata, atunci cele tip balon sunt o alegere foarte buna. Sunt de altfel si cele mai raspandite – au preturi rezonabile, sunt usor de folosit si aveti de unde alege. Dispozitivul compact al acestui tip de aspirator cantareste 5-7 kg.

Aspiratoarele umede avansate au un mecanism mai complicat. Un compartiment special este umplut cu apa si detergent, apoi apa se deplaseaza printr-un furtun si sub presiune este pulverizata uniform pe toata suprafata de curatare. Apa murdara este apoi absorbita printr-o duza si se duce in rezervorul sau. Cantitatea de lichid poate fi reglata.
Acest tip de aspirator este foarte eficient pentru curatarea covoarelor cu baza subtire de latex, podelelor si peretilor.

! Atentie insa – curatarea umeda nu este recomandata pentru parchet, covoare naturale din iuta, covoare care au spuma in compozitie si nici pentru mobilierul care se deterioreaza din cauza umezelii.

Un aspirator cu curatare umeda este mult mai eficient decat un dispozitiv similar pentru curatare uscata. De exemplu daca de obicei faceti curat zilnic cu un aspirator cu sistem de curatare uscata, cu un aspirator cu curatare umeda puteti face curatenie o data la doua saptamani.

Speram ca de acum sa fie mai usor pentru dumneavoastra sa alegeti cel mai bun aspirator care sa devina rapid un ajutor de incredere in curatarea casei dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…