Cum facem meniurile optimizate si cum mentinem site-ul sus?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand obiectivele de afaceri sau site-ul vostru se modifica, meniul vostru ar trebui sa se schimbe, de asemenea. Cand incepeti restructurarea site-ului  efectuati o prezentare vizuala (ca o organigrama) pentru a sti exact ce, cum si unde sa modificati.

Incepeti cu meniul dorit (unul sau doua niveluri) si vedeti daca puteti sa va legati la mai multe pagini pe care le-ati creat de-a lungul anilor. Veti gasi ca unele pagini sunt inca valide, dar nu mai sunt potrivite pentru meniul vostru. Nici o problema! Indepartati-le, asigurati-va ca le conectati pe pagini similare si in sitemap.

Astfel, Google si vizitatorii pot gasi in continuare aceste pagini. Poate ca o organigrama va dezvalui, de asemenea, lacune in structura site-ului la care veti putea lucra. Pentru a fi mai simplu angajati un expert in optimizare seo Google.

Optimizati-va site-ul pentru motoarele de cautare si social media si pastrati-l optimizat cu Yoast SEO Premium.

Crearea unei prezentari de ansamblu a categoriilor, subcategoriilor si produselor sau postarilor voastre va va ajuta sa reconsiderati taxonomia site-ului.

Produsele si subcategoriile  de produse ofera inca o imagine de ansamblu logica asupra portofoliului de produse? Poate ca ati observat undeva  ca o categorie de produse a fost mult mai reusita decat altele. Sau poate ati scris multe postari de blog despre un anumit subiect si cateva despre alte subiecte.

Daca o categorie creste mult mai mult decat altele, piramida site-ului  ar putea sa se deterioreze. Ganditi-va la impartirea acestei categorii in categorii diferite. Si daca mai multe linii de produse au devenit mult mai mici decat altele, este posibil sa doriti sa le imbinati. Incercati sa creati maximum opt pana la zece categorii de nivel superior pentru a va mentine site-ul si structura concentrata. Nu uitati sa le redirectionati pe cele pe care le stergeti!

In cazul putin probabil in care ati construit manual harta site-ului HTML, actualizati harta site-ului dupa modificarea structurii site-ului dvs. In cazul in care aveti un sitemap XML, retrimiteti-l in Consola de cautare Google.

Acelasi continut poate aparea pe mai multe locatii de pe site-ul vostru. In calitate de cititor, nu va deranjeaza: veti obtine continutul pentru care ati venit. Dar un motor de cautare trebuie sa aleaga care dintre ele sa fie afisat in rezultatele cautarii, deoarece nu doreste sa afiseze acelasi continut de doua ori.

Mai mult, atunci cand alte site-uri web fac legatura cu produsul vostru, este posibil ca unele dintre ele sa faca trimitere la prima adresa URL, iar altele sa se lege la cea de-a doua adresa URL. Dar daca aceste dubluri au fost toate legate de aceeasi adresa URL, sansa voastra de a va clasifica in top 10 pentru cuvantul cheie respectiv ar fi mult mai mare.

Se recomanda totusi sa nu faceti voi modificarile daca nu va pricepeti foarte bine in acest domeniu. De asemenea, recomandarea noastra este sa faceti tot posibilul sa angajati una sau mai multe persoane, de preferat o firma care sa faca toate aceste modificari pentru ca este foarte posibil sa faceti mai mult rau decat bine site-ului vostru.

 

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…
Avantajele optimizarii unui site

BlogAvantajele optimizarii unui site

In timp ce optimizarea dinamica a preturilor si aprovizionarea cu produse se numara printre principalele preocupari ale proprietarilor…
La ce este util CognitiveSEO?

SeoLa ce este util CognitiveSEO?

Pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine, specialistii SEO au nevoie de cele mai performante instrumente SEO, printre…

SeoCe este procesul de optimizare seo?

Termenul seo este o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care inseamna tradus in limba romana, optimizarea site-ului pentru…