Care sunt avantajele presoterapiei?

0 Shares
0
0
0

Din cauza unui program de lucru foarte incarcat, cu multe ore de stat in picioare sau de alergat dintr-un loc in altul, din ce in ce mai multi oameni prezinta simptome de picioare grele si umflate, circulatie proasta a sangelui in picioare sau varice.

Aceste simptome sunt adesea cauzate de o circulatie limfatica deficitara care impiedica eliminarea toxinelor din organism. Una dintre solutiile la aceste probleme este reprezentata de drenajul limfatic. Chiar daca acesta solutie este la indemana tuturor, dupa ce au aflat de ea multe persoane sunt indecise cand vorba de alegerea metodei de efectuare a acesteia: drenaj limfatic manual sau un aparat drenaj limfatic/presoterapie?

Drenajul limfatic manual este unul lent si este efectuat de un practician specializat. Timp de o ora – o ora si jumatate, acesta efectueaza miscari circulare asupra partii inferioare a corpului cu scopul de a elimina limfa, un lichid biologic prezent in sistemul limfatic.

Miscarile efectuate sunt unele de compresie/decompresie. Limfa circula in organism impreuna cu sangele pentru a ajunge la inima; astfel, acesta circulatie poate favoriza eliminarea toxinelor prezente in organismul uman. De obicei, drenajul limfatic manual incepe din zona pantecelor si se termina la nivelul gleznelor.

Pe langa aceasta metoda de eliminare a limfei, in zilele noastre exista si aparate de drenaj limfatic (numite si aparate de presoterapie) care au capacitatea de a imita mesajul efectuat de un practician. Derulandu-se in mod asemanator si avand acelasi rezultat, sedinta de presoterapie la domiciliu se efectueaza intr-un timp mult mai scurt.

Aceste aparate de presoterapie prezinta diverse tipuri de presiune. Cea care imita cel mai bine miscarile circulare exersate in cadrul unui drenaj limfatic manual este presiunea continua. Rezultatul este in ambele cazuri acelasi: limfa este evacuata spre vintre, subsuori si vena subclaviculara. Pentru ca eficacitatea sa fie crescuta, este recomandata utilizarea regulata a unui astfel de aparat.

Accesoriile care insotesc aparatul de drenaj limfatic (acestea pot fi disponibile si separat) permit utilizatorului folosirea pe anumite parti ale corpului: mansonul pentru brate, cizmele pentru picioare si centura abdominala pentru burta.

Datorita faptului ca aparatul de drenaj limfatic dispune, de asemenea, de modalitatea de presiune secventiala, drenajul limfatic va fi insotit si de un tratament anticelulitic. Este bine de stiut ca o buna circulatie a limfei permite eliminarea grasimilor pe care le intalneste in cale.

De retinut ca este normal ca o sedinta de presoterapie sa fie urmata de nevoia de a urina: acesta este un semn ca organismul incearca sa elimine in acest mod toxinele.

Chiar daca rezultatul este acelasi ca in cazul drenajului limfatic manual, un aparat de presoterapie prezinta avantajul de a oferi o anumita libertate. Utilizatorul efectueaza sedintele la domiciliu atata timp cat doreste, la libera sa alegere. Un astfel de aparat permite, de asemenea, ca organismul uman sa lupte cu o mai mare usurinta cu stresul, cu retentia de apa sau chiar cu constipatia.

In cazul in care doriti achizitionarea unui aparat de drenaj limfatic, insa aveti totusi dubii din diverse motive, este bine sa cereti parerea medicului specialist.

0 Shares
You May Also Like