Ce este WMS

0 Shares
0
0
0

In economia actuala, extrem de dinamica si omnichannel, in care “e-fulfillment” a devenit un concept de referinta, consumatorii conectati vor sa cumpere de oriunde, sa duca la indeplinire o comanda completa din orice loc s-ar afla, si sa poata returna oriunde.
Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor lor si pentru a le putea raspunde cu o promptitudine cat mai mare, afacerile au nevoie de softuri de warehouse management. Aceste softuri au rolul de a optimiza toate capacitatile de fulfillment ale unei companii, unde fulfillment inseamna absolut toate procesele necesare pentru ca o comanda online sa ajunga de la furnizor sau de la producator pana la consumator.

Sistemele de warehouse management in termeni generali

Un sistem de management al depozitului – Warehouse Management System (WMS) – este un soft ce include o serie de procese ce permit firmelor sa controleze si sa administreze operatiunile dintr-un depozit, magazie de orice dimensiune sau fabrica, din momentul in care marfurile intra in depozit si pana la momentul iesirii lor.
In termeni generali, warehouse management-ul se refera la monitorizarea, controlul si optimizarea sistemelor complexe de logistica si de distributie. In plus fata de functiile de baza ale managementului depozitului, asa cum sunt monitorizarea cantitatii si bin management-ul, precum si managementul si programarea transportului, sistemele de management al depozitului includ si numeroase metode si mijloace de a controla starea sistemului si o selectie de strategii de functionare si optimizare.
Principalele sarcini ale unui WMS de succes, asa cum este Crossppoint WMS propus de cei de la Pointlogistix.ro sunt sa gestioneze, sa optimizeze si sa automatizeze sistemele interne de depozitare si operatiunile de colectare de date. Vor fi astfel automatizate si optimizate procese precum planificarea si urmarirea materiilor prime, trasabilitatea si urmarirea calitatii in depozit, receptia, procesul de put-away, stocarea, pregatirea comenzilor si la final livrarea catre client.

Solutii personalizate

Softurile WMS pot raspunde nevoilor beneficiarilor care isi doresc o versiune personalizata a softului, care sa le poata oferi toate functionalitatile de care au nevoie pentru procesele specifice ale afacerii lor, fara sa fie necesar sa plateasca pentru o solutie customizata. Avantajul unui soft WMS este acela ca dezvolta un sistem modular ce permite clientului sa selecteze setarile si functionalitatile de care are nevoie.
Crosspoint WMS este o aplicatie modulara, cu peste 500 de functionalitati diverse, ce pot fi activate sau nu in functie de specificul fiecarei companii care utilizeaza softul. De asemenea, pentru fiecare functionalitate dintre cele 500 exista mai multe scenarii disponibile, toate testate si implementate, din care beneficiarul le poate alege pe cele dorite, sau care pot fi testate in perioada de analiza a softului. In plus, pentru companiile cu o activitate mai complexa exista si module optionale, cu alte 400 de functionalitati diverse si scenarii testate, care dau un plus de valoare si ofera solutii complete si personalizate pentru orice afacere.
Un WMS este adesea utilizat alaturi sau integrat intr-un sistem de management al transportului (TMS) sau de un sistem de management al stocurilor.

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…