Ce contine aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Auzim mereu discutandu-se despre aloe vera si despre beneficiile sale. Putem gasi incepand de la o planta aloe vera 3-5 ani, pana la plante cu o durata de viata mai indelungata sau geluri de aloe vera care pot fi folosite in diferite scopuri. In cele ce urmeaza veti descoperi ce este si ce contine aceasta minunata planta.

Planta de Aloe vera este cunoscuta si folosita de secole pentru sanatatea, frumusetea, proprietatile medicinale si de ingrijire a pielii. Numele Aloe vera deriva din cuvantul arab „Alloeh” care inseamna „substanta amara stralucitoare”, in timp ce „vera” in latina inseamna „adevarat”. Cu 2000 de ani in urma, oamenii de stiinta greci au considerat Aloe vera ca panaceu universal. Egiptenii au numit Aloe „planta nemuririi”. Astazi, planta Aloe vera a fost folosita in diverse scopuri in dermatologie.

Aloe vera contine 75 de constituenti potential activi: vitamine, enzime, minerale, zaharuri, lignina, saponine, acizi salicilici si aminoacizi.

  1. Vitamine: contine vitamine A (beta-caroten), C si E, care sunt antioxidanti. De asemenea, contine vitamina B12, acid folic si colina. Antioxidantul neutralizeaza radicalii liberi.
  2. Enzime: aliiaza, fosfataza alcalina, amilaza, bradikinaza, carboxipeptidaza, catalaza, celuloza, lipaza si peroxidaza. Bradicinaza ajuta la reducerea inflamatiei excesive atunci cand este aplicata pe piele in mod topic, in timp ce altele ajuta la descompunerea zaharurilor si grasimilor.
  3. Minerale: Ofera calciu, crom, cupru, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu si zinc. Sunt esentiale pentru buna functionare a diferitelor sisteme enzimatice pe cai metabolice diferite si putini sunt antioxidanti.
  4. Zaharuri: furnizeaza monosacharide (glucoza si fructoza) si polizaharide: (glucomannane / polivinoza). Acestea sunt derivate din stratul de mucilagie al plantei si sunt cunoscute sub numele de mucopolizaharide. Cea mai proeminenta monosacharida este manoza-6-fosfat, iar cele mai frecvente polizaharide sunt numite glucomannane. Acemannan, un glucomannan proeminent a fost de asemenea gasit. Recent, o glicoproteina cu proprietati antialergice, numita alprogen si compus antiinflamator nou, C-glucozil cromona, a fost izolata de gelul de Aloe vera.
  5. Antraquinone: furnizeaza 12 antraquinone, care sunt compusi fenolici cunoscuti in mod traditional ca laxative. Aloina si emodina actioneaza ca analgezice, antibacteriene si antivirale.
  6. Acizi grasi: Ofera 4 steroizi vegetali; colesterol, campesterol, β-sisosterol si lupeol. Toti acestia au actiune antiinflamatoare si lupeolul poseda, de asemenea, proprietati antiseptice si analgezice.
  7. Hormoni: Auxine si gibererele care ajuta la vindecarea ranilor si au actiune antiinflamatoare.
  8. Altii: Ofera 20 din cei 22 de aminoacizi necesari pentru om, si 7 dintre cei 8 aminoacizi esentiali. De asemenea, contine acid salicilic care poseda proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Lignina, o substanta inerta, atunci cand este inclusa in preparate topice, imbunatateste efectul penetrativ al celorlalte ingrediente pe piele. Saponinele care sunt substantele cu sapun formeaza aproximativ 3% din gel si au proprietati de curatare si antiseptice.

Acesta este asadar continutul plantelor de aloe vera. Dupa cum spunea, se poate gasi si gel de aloe vera, dar pot fi cumparate si plante de aloe vera. Se gasec acum si plante de aloe vera de 3-5 ani, dar si plante de aloe vera de 5-7 ani, sau chiar si cu o durata de viata mai indelungata.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…