Cum impodobim un pom de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Atat impodobirea, cat si taierea unui pom de Craciun sunt asociate cu date specifice. In mod traditional, pomii de Craciun nu sunt adusi si decorati pana la Ajunul Craciunului (24 decembrie) sau, in alte traditii, pana in prima zi de Craciun, 23 decembrie.

Decoratiunile sunt, de obicei, indepartate a doua zi dupa Anul Nou. In unele traditii sa ai un copac inaintea sau dupa aceste date a fost considerat chiar si ghinion. De asemenea, puteti respecta cu usurinta aceste date daca veti cumpara un brad de pe Brazicraciun.net.

Cum impodobim un pom de Craciun?

In multe state, a devenit obisnuit sa se impodobeasca pomul de Craciun la inceputul sezonului Advent. Unele familii din S.U.A. si Canada vor impodobi pomul de Craciun cu o saptamana dupa Ziua Recunostintei Americane, iar decorurile de Craciun pot aparea chiar mai devreme in magazinele de vanzare, adesea in prima zi de dupa Halloween.

cum impodobim un pom de Craciun

In Canada, multe familii asteapta pana dupa Ziua Amintirii, pentru a arata respectul soldatilor cazuti. Unele gospodarii nu decoreaza pomul de Craciun pana in a doua saptamana a lunii Decembrie.

Cand se impodobeste un pom de Craciun in Germania?

In Germania, in mod traditional, copacul este impodobit pe 24 decembrie si despodobit pe 7 ianuarie. Unii oameni incep sa impodobeasca pomii cu una sau doua saptamani mai devreme, iar in casele romano-catolice pomul poate fi pastrat pana pe 2 februarie.

Ornamentele de Craciun sunt decoratiuni (de obicei facute din sticla, metal, lemn sau ceramica) folosite pentru decorarea unui pom de Craciun. Primii copaci decorati au fost impodobiti cu mere, bastoane de zahar, produse de patiserie in forma de stea, inimi si flori.

Globurile de sticla au fost realizate pentru prima oara in Lauscha, Germania, precum si ghirlande de margele de sticla si de tabla care ar putea fi atarnate pe copaci. Popularitatea acestor decoratiuni a crescut si in productia figurinelor de sticla realizate de artizani cu inalta calificare.

Beteala si ghirlande pentru un pom de Craciun

Beteala si mai multe tipuri de ghirlande sau panglici sunt utilizate in mod obisnuit pentru a decora un pom de Craciun. Stratul de argint de pe cetina a fost introdus mai tarziu.

Ornamentele delicate din plastic, vopsite in culori aprinse sunt foarte des intalnite. In general, ornamentele de Craciun au fost o specialitate a fabricilor de sticla din Turingia,  si mai ales in Lauscha la sfarsitul secolului al XIX-lea, devenind in cele din urma o industrie vasta, cu designeri de renume.

Globurile reprezinta o alta decoratiune obisnuita, constand intr-o sfera mica din sticla sau plastic, acoperite cu un strat metalic subtire pentru a le face reflectorizante.

Acestea sunt acoperite cu un strat pigmentat subtire pentru a colora suprafata. Instalatia cu lumini de Craciun (luminite de Craciun sau, cum sunt numite in Regatul Unit, lumini de zana) se utilizeaza foarte des. In varful pomului, uneori este pus un inger, sau o stea, care sa completeze decorul.

La sfarsitul anilor 1800, copacii de Craciun de culoare alba au fost realizati prin impachetarea unor benzi de bumbac batut in jurul ramurilor fara frunze, creand aspectul unui copac cu zapada pe el. In anii ’80, unii copaci au fost decorati cu pene albe, pufoase.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…