Arbalete pentru orice buget disponibile online

0 Shares
0
0
0

In cazul in care te numeri printre pasionatii de vanatoare, atunci stii cat sunt de importante arbaletele. Acestea se foloseau inca din Evul Mediu, insa astazi au cu totul un alt rol. Arbaleta, construita dintr-un arc montat pe un suport, se folosea in acea perioada la aruncat sageti sau proiectile.

O astfel de arma este dotata cu un par cu un incarcator, similar cu cel al pustilor, un mecanism de blocare ce mentine corzile la elongatie maxima si un tragaci utilizat la eliberarea corzilor. Pentru a te bucura de astfel de arbalete pentru vanatoare, dar si multe alte produse, te invitam sa descoperi site-ul e-arbalete.ro.

In perioada Evului Mediu arbaleta a devenit o arma adevarata, insa romanii i-au facut debutul prin experimentarea sa. Proiectata pentru a trage sageti care sa strapunga armuri groase, arbaleta era diferita de arcul cu sageti care nu putea face acest lucru.

Pentru a putea trage aceste sageti arbaleta, patul de lemn avea atasat un arc din otel. Arbaleta a fost utilizata pana in anul 1500, cand archebuza a inlocuit-o. Se folosea cu precadere in armatele occidentale, fiind considerata o arma letala. Cu arbaleta putea oricine ucide, fara macar sa aiba experienta in manuirea ei.

Prezentul are altele de spus desprea arbalete, deoarece nu se mai folosesc pentru acelasi scop. Astazi, arbaleta este o arma de vanatoare, care are o forta de tragere mare, dar si o forta de penetrare care poate ajunge la 50 de metri.

O arbaleta este ideala in vanarea capriorilor, avand aceste capacitati. Site-ul e-arbalete.ro te asteapta cu numeroase arbalete de vanatoare sau tir sportiv.

Legislatia arbaletelor in Romania

Foarte multi vanatori romani achizitioneaza o arbaleta, fie ca sunt incepatori, fie ca sunt experimentati. Daca te afli printre ei, dar esti inca debutant, trebuie sa stii ca arbaleta este considerata o arma alba la noi in tara.

Chiar si asa, arbaleta poate pune in pericol sanatatea si integritatea persoanelor prin impungere, lovire sau taiere. Este important sa alegi o arbaleta tinand cont de mai multi factori, printre care se numara inclusiv tipul fizicului tau si experienta.

Legislatia ce priveste arbaletele in Romania o considera o arma neletala, insa destul de periculoasa pentru cei care nu stiu sa o manuiasca. In plus, este ideal sa ai pe cineva langa tine atunci cand o folosesti pentru prima data, astfel incat sa te obisnuiesti cu modul sau de functionare.

Modele multiple pentru arme de vanatoare

Site-ul e-arbalete.ro dispune de o gama larga de astfel de arme de vanatoare, profesionale. Acestea pot fi folosite doar in cazul in care ai permis de arbaleta, conform legislatiei. Magazinul online cuprinde modele multiple, care au o precizie de 50 de metri, in timp ce pot ajunge la o viteza de peste 100m/s.

In acest sens, este ideal sa alegi arbaleta potrivita formei corpului tau, experientei, dar nu in ultimul rand preferintelor. Poti opta pentru modele corespunzatoare incepatorilor, cat si celor mai experimentati in acest domeniu.

0 Shares
You May Also Like