Cand poate incepe un copil sa invete engleza

1 Shares
0
0
1

Engleza este omniprezentă în viaţă noastră de zi cu zi, în studii, afaceri, divertisment… În contextul în care graniţele sunt deschise, din ce în ce mai mult călătorim şi interacţionăm cu străinătatea.

Astfel, învăţarea limbii engleze, a devenit un „strict necesar” pentru oricine. Iar pentru a o stăpâni la nivel de utilizare curentă şi fluentă, studierea acesteia trebuie începută de la cele mai fragede vărste. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine!

Deoarece anume în primii 5 ani de viaţă creierul uman este cel mai pregătit să însuşească o limbă. Este perioada de receptivitate maximă, iar procesul de asimilare este mult mai uşor şi mai eficient. Totul se desfăşoară în mod natural. Mai târziu, fereastra de oportunitate se închide treptat, şi este tot mai dificil de a dezvolta deprinderi pentru comunicarea în limba engleză.

Tot ce trebuie să faceţi este să folosiţi engleza atunci când comunicaţi cu copilul. Este imoprtant să priviţi acest proces ca pe unul distractiv, unde unealta principală va fi jocul în diferite forme. Micuţul dumneavoastră va fi entuziasmat de faptul că descoperă ceva nou.

Tips & tricks pentru a învăţa limba engleză cu un copil

•    Cărţile în limba engleză sunt considerate a fi cele mai utile. Copii sunt interesaţi de ele, profitaţi de aceasta şi de fiecare dată când piciul vă arată un anumit lucru de pe o imagine spuneţi-i denumirea în engleză. Puteţi încerca uneori să formulaţi propoziţii simple despre obiectul respectiv.
De asemenea, citiţi-i cărţi de poveşti în engleză, în aşa fel copilul se va obişnui cu melodicitatea limbii. Puteţi procura seturi de cărţi ilustrate pentru studierea limbii engleze concepute special pentru copii. Acestea oferă nu doar cunoştinte, dar şi îndemnul de a îndrăgi limba engleză.
•    Cântecele în limba engleză. Micuţii adoră activităţile cu melodii şi dansuri. În Internet veţi găsi o mulţime de clipuri video animate şi cântece ritmate. Urmărindu-le, picii ascultă şi fredonează cuvinte şi expresii noi în engleză. Este o metoda excelentă de a îi învăţa să pronunţe corect toate sunetele limbii engleze.

Jocuri cu flashcarduri – sunt ideale pentru copilaşi, pentru că nu necesită foarte multă concentrare şi mai sunt şi distractive. Le puteţi procura sau dacă aveţi abilităţi artistice le puteţi desena împreună cu micuţul dumneavoastră, asta îl va atrage şi mai mult. Le folosiţi pentru a pronunţa cuvinte în engleză, repetându-le concomitent şi în limba română. Este un joc interactiv, el alege un cartonaş, iar dumneavoastră îi spuneţi cum se numeşte şi chiar dacă el nu cunoaşte cuvintele le va recunoaşte după imagini. Faceţi flashcarduri cu fructe, legume, animale, autovehicule sau cu orice este interesat piciul dumneavoastră la moment.

•    Filmuleţe cu personaje simpatice în limba engleză pot fi un instrument bun de învăţare. Este o variantă potrivită de a-i expune pe copii la o limbă nouă.
•    Site-uri sau resurse gratuite ce furnizează materiale în limba engleză pentru copii. Pe Internet sunt disponibile multe platforme – inclusiv gratuite, ce oferă materiale educaţionale în limba engleză pentru copii cum ar fi: jocuri de creativitate, cărţi de colorat, filmuleţe, poveşti, etc.

Dezvoltaţi copiilor cunoştinţele de limbă engleză, oferiţi-le mai multă încredere şi ajutaţi-i să aibă cel mai bun start în viaţă posibil!

1 Shares
You May Also Like