Care sunt uneltele de care ai nevoie toamna in gospodarie

4 Shares
0
0
4

Vara se intampla ca uneori sa fii coplesit de activitatile gospodaresti, dar nici toamna nu este usor. Este foarte important sa pregatesti gospodaria pentru anotimpul rece intr-un mod corespunzator pentru a evita situatiile neplacute.

De pilda, una dintre activitatile necesare este sa golesti fosele septice sau decantoarele in care se acumuleaza apa menajera pentru ca ele sa fie curatate odata cu venirea iernii.

Te poti folosi de o pompa de apa murdara cu tocator in cazul in care apa pe care vrei sa o elimini contine resturi menajere, corpuri fibroase sau resturi animale. Mai bine folosesti din start o pompa cu tocator decat sa ai parte de surprize in care sa se infunde furtunul si sa apara alte probleme.

Dar curatarea decantoarelor de apa nu este singura activitate recomandata pentru a intampina cu bine anotimpul rece. Vei avea nevoie si de alte unelte pentru aceste activitati specifice toamnei. Lemnele sunt esentiale pentru cei care isi incalzesc apa de la baie, au centrala pe lemne sau se incalzesc la soba.

Asa ca, in pregatirea lemnelor pentru iarna, vei avea nevoie cu siguranta de o drujba. Acest utilaj te va ajuta sa tai lemnele in asa fel incat ele sa poata fi introduse in sobele din casa, sau in soba de la centrala pe lemne.

Nici copacii nu pot fi neglijati inainte de aparitia gerului si a zapezii. Odata tunsi toamna, copacii vor fi mult mai roditori in anul urmator. Iar pentru ca munca ta sa fie extrem de eficienta, te poti folosi de un motofierastrau profesional.

Taierea ramurilor se face cat mai aproape posibil de inelul crengilor, fara a deteriora scoarta copacului in niciun fel. In cazul in care se intampla acest lucru, rana respectiva se acopera cu ceara, lucru care va preveni infectia acestor rani si imbolnavirea copacului.

Pentru a fi sigur ca intreaga gospodarie este pregatita corect pentru iarna, gandeste-te sa tunzi inca o data gazonul, cat de scurt posibil, cu ajutorul unei masini de tuns iarba.

Odata cu asezarea zapezii, gazonul va fi inaccesibil, iar daca iarba este mare poate deveni extrem de alunecos. Echipeaza-te corespunzator pentru iarna cu uneltele de la Micul Meserias!

4 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…