Tipuri de imagini folosite in webdesign

0 Shares
0
0
0

Cand sa utilizati GIF, JPEG sau PNG.

Exista trei formate de imagine utilizate pe scara larga in paginile web: GIF, JPEG si PNG. Trebuie sa alegeti formatul potrivit pentru imaginile site-ului dvs. web, astfel incat acestea sa arate bine si sa fie in continuare de o dimensiune rezonabila.

Amintiti-va ca paginile web trebuie sa fie de aproximativ 70k sau mai putin (imagini si toate elementele), astfel incat paginile dvs. sa se incarce rapid. Daca vrei sa aflii mai multe detalii despre web design, intra pe https://howdodesign.com/.

Puncte de retinut:

JPEG

  • Utilizati JPEG pentru a salva fotografiile.
  • JPEG nu poate avea fundaluri transparente.
  • JPEG nu este bun la pastrarea culorilor exacte – nu le folositi pentru logo-uri sau text.

GIF – Utilizati GIF pentru a salva imagini care au linii ascutite (ca textul) si culori solide. Exemple: Un patrat rosu solid; Un logo tipic corporativ. Utilizati GIF pentru a salva imagini care necesita un fundal transparent. GIF a fost inventat pentru crearea graficii pe ecran – nu utilizati GIF pentru imaginile pe care doriti sa le imprimati pe hartie deoarece acestea vor arata prost.

PNG – Utilizati PNG daca doriti sa aveti imagini amestecate (se estompeaza usor), fundaluri transparente. Utilizati PNG daca doriti sa creati grafica de inalta rezolutie.

DESPRE JPEG.

Un grup de fotografi a inventat JPEG – o metoda de comprimare / ambalare a fotografiilor intr-un format digital. JPEG este capabil sa comprime imagini prin eliminarea informatiilor de imagine inutile – acest lucru face din JPEG un format de imagine “lossy” – cu pierderi.

Din aceasta cauza, cu fiecare generatie pe care o imagine este salvata ca o imagine JPEG, calitatea devine mai scazuta din moment ce informatiile despre imagine se pierd la fiecare ciclu. Pe masura ce calitatea imaginii scade (pierderea informatiei), imaginea incepe sa arate mai rau si mai rau.

Nu ma intelege gresit; JPEG este inca un format excelent pentru imaginile fotografice (utilizate pe scara larga in camere digitale de ultima generatie, cum ar fi Canon Digital Rebel), trebuie doar sa stiti cum sa le utilizati in mod corespunzator.

DESPRE GIF.

GIF a fost proiectat pentru grafica pe ecran in perioada in care modemurile erau foarte lente. Ca atare, ele sunt foarte limitate si pot sustine numai pana la 256 de culori.

GIF are o transparenta foarte simpla, cu o singura culoare, sau asa cum o descriu unii oameni: un tip de “transparenta on / off”. Dar ele sunt de dimensiuni mici si fac o treaba minunata cu imagini care au linii ascutite … asa cum am enumerat mai sus.

DESPRE PNG.

PNG a fost conceput in functie de web si este (de departe) cel mai flexibil format grafic gata pentru utilizare pe web. Singura problema este ca imaginile salvate ca PNG sunt intotdeauna mai mari din punct de vedere al spatiului ocupat pe disc, decat echivalentul GIF sau JPEG. Ca atare, majoritatea designerilor web folosesc doar GIF sau JPEG.

PNG poate face lucruri minunate, cum ar fi sa asigure informatii de corectie gamma, care corecteaza automat luminozitatea unei imagini in diferite sisteme de operare.

PNG are acea transparenta lina pe care am mentionat-o – designerii grafici ar recunoaste acest lucru ca un canal alfa de 16 biti. Ce inseamna asta, este ca fiecare pixel dintr-un PNG poate fi semi-opac in orice grad doriti.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…