Ce ar trebui sa stim despre incinerare

0 Shares
0
0
0

Incinerarea corpului uman dupa deces este a doua modalitate populara de a ne lua ramas bun de la persoanele dragi, dupa inmormantare. Practica dateaza din cele mai vechi timpuri, iar in prezent este considerata nu numai foarte rentabila, ci si ecologica.

Incinerarea – o alternativa a inmormantarii

Incinerarea nu este doar pentru cei care nu isi permit inhumarea. Desi ea implica cheltuieli mult mai mici, este ecologica. De asemenea, are sens si este dorita in cazul persoanelor care au fost bolnave mai mult timp inainte de deces si nu doresc ca prietenii si familia sa le vada trupurile in strarea in care au ajus.

Pentru a avea o imagine de ansamblu – vizitati un crematoriu

Daca aveti in vedere incinerarea propriului corp sau al persoanei dragi, poate merita sa vizitati un crematoriu pentru a afla care sunt implicatiile. Cel mai bine este sa stiti dinainte la ce va puteti astepta si sa nu lasati totul la voia intamplarii.

Astfel veti putea stii de ce este nevoie pentru a va asigura ca ritualul dorit se va desfasura in cele mai bune conditii. Totodata, este bine sa stabiliti ce se intampla cu cenusa celui drag in functie de instructiunile lasate de aceasta.

In acest sens puteti vizita cel mai bun incinerator uman Romania.

Incinerarea – un procedeu complex

Incinerarea unui corp uman nu este o procedura atat de simpla pe cat s-ar putea sa para la prima vedere, el implicand o tehnica extrem de calificata care poate fi pusa in practica doar legal si in cadrul unui crematoriu autorizat.

Iata ce etape implica incinerarea unui corp uman:

  • Se trimite corpul la crematoriu. Crematoriu poate fi in cadrul unui cimitir sau poate fi complet separat. Unele crematorii permit vizualizarea corpului fara a fi imbalsamat, inainte de incinerare. Se poate opta si pentru imbalsamare daca se doreste o perioda mai lunga de vizualizare.
  • Incinerarea corpului se face intr-un container, acesta fiind o simpla cutie de carton sau din scanduri de lemn. Unele state permit incinerarea fara nici un container – fiecare stat are propriile legi in acest sens, asa ca se recomanda verificari.
  • La un moment dat se incinereaza un singur corp, crematoriile fiind concepute pentru a face fata unei anumite greutati. Deci, nu se pot incinera doua trupuri in acelasi timp, dar, daca se doreste, cenusa ramasa se poate amesteca ulterior.
  • Incinerarea unui corp dureaza aproximativ 2-4 ore si se desfasoara la 1.500 – 2.000 de garde Fahrenheit, in functie de dimensiunea corpului.
  • Dupa incinerarea corpului, pe langa cenusa, mai raman cateva reziduuri (umpluturi dentare, lucrari de sold, unele fragmente osoase). Acestea se pun inapoi in camera de incinerare, intr-un suport din otel inoxidabil, pentru racire. Reziduurile precum umpluturile de aur pot fi date familie, in timp ce fragmentele osoase sunt procesate la dimensiuni mici si amestecate cu cenusa.
  • Urna nu este impusa prin lege, dar este de preferat daca se doreste ingroparea ei intr-un cimitir.
  • Nu toate religiile aproba incinerarea. Evreii ortodocsi, musulmanii, religiile ortodoxe de est si unii crestini fundamentali se opun acestei practici, in timp ce alte culturi permit alegerea intre incinerare si inmormantare.
0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…