Ce conteaza cand alegi o cratita?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca femeia moderna nu mai sta toata ziua la cratita, ci are alte activitati. Ei bine, nu putem sa nu fim de acord cu acest lucru, insa cu toate acestea, chiar si femeia moderna trebuie sa stie sa isi aleaga o cratita.

Femeia gospodina insa, care nu are un job si care sta toata ziua in bucatarie si gateste pentru sot si pentru copii, cu siguranta are o multime de vase de bucatarie, dar cu toate acestea, niciodata o noua cratita email nu este de refuzat.

Ei bine, indiferent ca sunteti cele mai bune gospodine si petreceti mult timp in bucatarie gatind pentru cei dragi, sau sunteti femei moderne care catiti rar, in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva detalii de care trebuie sa tineti neaparat cont atunci cand cautati o oala sau o cratita.

Cititi pana la final, iar data viitoare cand veti vizita un magazin de specialitate sau cand veti dori sa faceti cumparaturi online, veti avea un important bagaj de cunostinte, si cu siguranta misiunea voastra va fi mult mai usoara.

Calitatea materialelor

In mod evident, primul si cel mai important detaliu de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea vaselor de bucatarie, este reprezentat de calitatea materialelor.

Exista mai multe optiuni in ceea ce priveste materialele, iar in continuare puteti descoperi cateva exemple. Luati asadar notite!

Vase de bucatarie din inox

Una dintre cele mai populare optiuni este reprezentata de vasele de bucatarie din inox, pe care gospodinele le apreciaza cu adevarat. Va puteti indrepta atentia spre oale si cratite din inox, care este un material stabil chiar si la temperaturi ridicate.

Este foarte important de facut precizarea ca vasele din inox nu elibereaza in alimente si mancare substante nocive. Din acest motiv, ele pot fi o optiune demna de luat in calcul.

Trebuie facuta insa precizarea ca pretul vaselor de bucatarie din inox este unul destul de mare in comparatie cu pretul alternativelor, iar din acest motiv, multe femei cauta totusi si alte vase de bucatarie, din diferite alte materiale.

Vase de bucatarie din aluminiu

Acestea au pretul mult mai atractiv in comparatie cu vasele de bucatarie din inox. Aluminiul este un metal care conduce cu mare usurinta caldura, iar din acest punct de vedere ar fi un material bun.

Dar, aluminiul in comparatie cu inoxul, elimina substante toxice in mancare, deci nu este recomandat sa va cumparati vasele si cratitele de bucatarie din acest material.

Vase de bucatarie din email

Una dintre cele mai bune optiuni, daca nu cea mai buna optiune este reprezentata de alegerea vaselor de bucatarie din email. La fel ca si inoxul, si acest material are avantajul de a nu elibera substante toxice in mancare.

In plus, in ceea ce priveste vasele din email, trebuie facuta precizarea ca acestea sunt antibacteriene, iar in cazul in care sunt intacte sunt si complet inerte. Vestea mai putin placuta insa este ca, daca sunt zgariate, pot fi aruncate.

Cu toate acestea insa, punand in balanta avantajele si dezavantajele acestora, vasele de bucatarie din email reprezinta o optiune demna de luat in considerare.

Dimensiunea

In mod evident, un alt detaliu important care contreaza foarte mult in afara materialului din care este confectionata o oala sau o cratita, este dimensiunea acesteia. Dimensiunea unui vas de bucatarie cuprinde atat capacitatea de stocare a acestuia, cat si greutatea vasului.

In ceea ce priveste volumul, este de preferat sa va indreptati atentia spre o oala de email de exemplu, de 5 litri, in cazul in care gatiti des, sau daca gatiti pentru o familie numeroasa.

In schimb, o cratita de email de 2 litri sau de 3 litri este perfecta daca gatiti pentru o singura persoana sau pentru maxim doua persoane.

Diametrul vaselor conteaza foarte mult. Puteti alege oalele sau cratitele care au diametrul de 21 de centimetri, care sunt ideale pentru doua persoane. Se gasesc insa si vase de bucatarie care au 27 – 28 de centimetri diametrul.

Accesoriile

Nu trebuie sa uitati nici de accesorii atunci cand aveti nevoie de vase de bucatarie. Primul si cel mai important accesoriu este capacul. Atunci cand oalele si cratitele au capacul asezat, mancarea se va praji sau va fierbe mult mai rapid.

Manerul vaselor de bucatarie este de-asemenea un factor important de luat in considerare. Acesta permite o manevrabilitate mai usoara. De precizat este ca manerul in cele mai multe cazuri este fabricat din acelasi material cu oala sau cratita, pentru ca astfel vasul poate fi pus la cuptor fara probleme.

Acestea sunt detalii asadar care au o foarte mare importanta atunci cand vine vorba despre alegerea vaselor de bucatarie. Conteaza foarte mult si pretul acestora, dar pretul este influentat in mod direct, atat de calitatea materialelor oalelor si a cratitelor, cat si de dimensiunile acestora si de accesoriile lor.

0 Shares
You May Also Like