Ce este un polizor unghiular?

0 Shares
0
0
0

Un polizor unghiular , cunoscut si sub numele de polizor lateral sau polizor de disc, este un instrument electric de mana utilizat pentru slefuire (taiere abraziva) si lustruire . Desi au fost dezvoltate initial ca instrumente pentru discuri abrazive rigide, disponibilitatea unei surse de alimentare interschimbabile a incurajat utilizarea acestora cu o mare varietate de freze si atasamente.

Inainte de a va indrepta atentia spre magazinele de specialitate precum CasaIdea pentru a va alege un Flex & Polizor Unghiular, Suporti & Discuri, cu siguranta este indicat sa detineti cat mai multe informatii despre aceste intrumente electrice. Vom discuta in continuare despre polizoarele unghiulare, astfel incat in momentul in care doriti sa alegeti unul, bagajul dvs. de cunostinte sa fie unul plin.

Polizoarele unghiulare pot fi alimentate de un motor electric, motor pe benzina sau aer comprimat. Motorul conduce un capat angrenat intr-un unghi drept pe care este montat un disc abraziv sau un disc taiat mai subtire, care poate fi inlocuit atunci cand este uzat. Polizorul unghiular are de obicei o protectie reglabila si un maner lateral pentru functionarea cu doua maini.

Anumite polizoare unghiulare, in functie de raza lor de viteza, pot fi utilizate ca masini de slefuit, folosind un disc de slefuire cu un suport sau disc. Sistemul de sprijin este, de obicei, realizat din plastic dur, rasina fenolica sau cauciuc mediu-dur, in functie de cantitatea de flexibilitate dorita.

Polizoarele unghiulare sunt echipamente standard in magazinele de fabricare a metalelor si pe santierele de constructii. De asemenea, sunt frecvente in magazinele de masini, impreuna cu polizoarele de matrite si polizoarele de banc.

Aceste unelte pot fi utilizate pentru indepartarea excesului de material dintr-o bucata. Exista multe tipuri diferite de discuri care sunt utilizate pentru diferite materiale si sarcini, cum ar fi discurile de taiere (lama de diamant), discurile abrazive de macinare, pietre de slefuit, discuri de slefuire, roti cu perii de sarma si placute de lustruit. Polizorul unghiular are rulmenti mari pentru a contracara fortele laterale generate in timpul taierii, spre deosebire de un burghiu de putere, unde forta este axiala.

Polizoarele unghiulare sunt utilizate pe scara larga in prelucrarea si constructia metalelor, precum si in salvarile de urgenta. Se gasesc frecvent in ateliere, garaje si ateliere de reparatii auto. Exista o mare varietate de polizoare unghiale din care sa alegeti atunci cand incercati sa gasiti cea potrivita pentru job.

Cei mai importanti factori in alegerea uneltei potrivite sunt dimensiunea discului si cat de puternic este motorul. Alti factori includ sursa de alimentare (pneumatica sau electrica), numarul de rpm si arbormarimea. In general, dimensiunea discului si puterea cresc impreuna. Dimensiunea discului este de obicei masurata in centimetri sau milimetri.

Marimile obisnuite ale discului pentru polizoarele unghiulare din Statele Unite includ 4, 4,5, 5, 6, 7, 9 si 12 inci. De asemenea, discurile pentru polizoare pneumatice vin mult mai mici. De exemplu, un polizor unghiular pneumatic este utilizat in general pentru lucrari mai usoare, unde este necesara mai multa precizie.

Acest lucru este probabil deoarece polizoarele pneumatice pot fi mici si usoare, dar raman puternice, deoarece nu contin infasurari grele ale motorului din cupru, in timp ce este mai greu pentru un polizor electric sa mentina o putere adecvata cu dimensiuni mai mici. Polizoarele electrice sunt mai frecvent utilizate pentru lucrari mai mari si grele. Cu toate acestea, exista si polizoare electrice mici si polizoare pneumatice mari.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…