Ce sunt panourile nepresurizate?

4 Shares
0
0
4

In momentul in care discutam depre panourile solare, trebuie precizat faptul ca panourile solare nepresurizate sunt cele mai raspandite modele la nivel mondial.

Cei care cauta panouri solare nepresurizate de vanzare, trebuie sa fie constienti de faptul ca principiul de functionare si de instalare al acestor panouri solare este unul cat se poate de simplu.

Tuburile captate au rolul de a capta radiatia solara, si de a o transforma in energie termica, incalzind astfel apa din tubul interior. Aici este foarte important de mentionat faptul ca odata ce apa se incalzeste, densitatea acesteia scade.

Apa care este incalzita in tubul vidat se va ridica in boilerul de acumulare, si va fi apoi schimpata de un volum echivalent de apa rece.  Cat despre circuitul natural, acesta se va realiza in continuare, aiar astfel apa rece din boiler se va incalzi rapid.

Referitor la panourile solare nepresurizate este foarte important de precizat faptul ca ele se folosesc cu scopul de a prepara apa calda in perioada primavara – toamna, mai exact in perioada martie – octombrie.

Panourile solare nepresurizate sunt construite din tuburi vidate individuale, care au rolul de a transfera prin convectie radiatia solara in masa apei din rezervor. Acesta este motivul pentru care boilerul de acumulare se monteaza in partea superioara a panoului solar.

Este iarasi important de mentionat faptul ca vidul care se regaseste in tuburile din sticla este ideal datorita faptului ca asigura o termoizolare foarte eficienta, iar pierderile de caldura catre exterior sunt extrem de mici.

Tuburile se vor introduce in orificile care traverseaza peretii rezervorului, iar fixarea tuburilor se face cu ajutorul suportului inferior. Aici trebuie amintit faptul ca etansarea se realizeaza cu ajutorul garniturilor speciale realizate din silicon.

Despre boilerul de acumulare este foarte important de mentionat faptul ca el se conecteaza la reteaua de alimentare cu apa rece a locuintei, iar aici putem discuta despre reteaua publica, hidrofor, vas de acumulare cu pompa sumersibila, etc.

Boilerul se conecteaza la reteaua de apa rece cu ajutorul unui rezervor de alimentare cu flotor, ruptor de presiune sau controller solar, si la reteaua de consumatori de apa calda prin intermediul unui stut la partea inferioara a boilerului solar.

Aici este iarasi necesar de precizat faptul ca pe peretele lateral al vasului poate sa fie montat un senzor de temperatura, intr-un racord filetat.

Panourile nepresurizate sau panourile solare cu termosifon se bazeaza pe circulatia naturala a apeiintre colector si rezervor sau schimbatorul de caldura.

De mentionat este si faptul ca aceste panouri solare le sunt livrate clientilor cu suportul de montaj standard, iar panourile pot sa fie montate pe suprafete orizontale sau chiar si pe suprafete inclinate.

Referitor la montajul pe suprafetele inclinate, trebuie mentionat faptul ca este nevoie de modificarea suportului, sau de montarea panourilor fara picioarele din spate si fara contravanturi,

Asadar, panourile solare nepresurizate sunt cele mai des intalnite si folosite panouri solare in intreaga lume, iar cei care intentioneaza sa isi cumpere asemenea panouri solare pentru locuinta lor, cu siguranta trebuie sa cunoasca toate detaliile prezentate in acest articol.

4 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…