Ce trebuie sa stii la tratarea unei carii la cabinet stomatologic Iasi

0 Shares
0
0
0

Cautarea unui cabinet stomatologic devine o necesitate mai ales atunci cand apar durerile si infectiile. Astfel, daca pana atunci putin ne interesa de dotari sau de specialistii care deservesc aceste unitati, in momentul in care apare o problema incep sa vina si intrebari de acest gen.

Din acest punct de vedere, putina informare prealabila despre facilitatile oferite de un cabinet stomatologic Iasi, cat si despre posibilele semne ale durerilor de dinti sau de masele sunt binevenite, pentru a identifica mai usor solutiile la ceea ce ne framanta.

Dotari si personal

In ceea ce priveste cabinetul stomatologic, acesta trebuie sa corespunda din punct de vedere al dotarilor si al personalului. Astfel, primul lucru pe care il puteti face la intrarea intr-un cabinet stomatologic Iasi este sa analizati lista serviciilor oferite, în functie de care va puteti face o idee daca problema dvs isi poate gasi rezolvare aici. In al doilea rand, este recomandat sa analizati lista personalului care deserveste cabinetul.

Cu cat acesta are mai multa experienta, cu atat va puteti increde in aptitudinile acestuia de a efectua interventiile, mai ales daca acestea sunt cu un grad ridicat de complexitate. De asemenea, este posibil ca, in functie de afectiunea pe care o prezentati, sa fie necesara efectuarea de analize medicale sau investigatii suplimentare.

O clinica bine pusa la punct va va oferi toate aceste servicii integrat, in cadrul aceleiasi unitati, fara a mai fi nevoie sa va deplasati la alte cabinete sau laboratoare.

Simptomele unei carii dentare

Chiar daca durerile sunt mari insa, acest lucru nu trebuie sa va sperie, intrucat orice interventie nu va avea loc decat dupa efectuarea investigatiilor de rigoare, cu aparatura si personal de specialitate. De asemenea, este posibil ca la un cabinet stomatologic sa necesite doar tratarea unei carii, fara a avea nevoie de extractii sau alte interventii complexe.

Din acest punct de vedere, semnele unei carii dentare sunt destul de clare, primul dintre acestea fiind aparitia de nise colorate la nivelul santurilor dintilor si maselelor. De asemenea, smaltul isi pierde din transluciditate, devenind opac, eventual cu o culoare nespecifica. Din acest punct, putem sesiza si alte simptome ale cariilor dentare, precum durerile aparute in momentul in care mancam ceva rece sau cald, dar si atunci cand atingem zona sensibila cu ceva dulce sau acru.

Senzație de gust și miros neplăcut (halena) ce provine din zona interdentară unde se întalnește și smalț pigmentat. Nu in ultimul rand, aparitia mirosurilor neplacute la nivelul cavitatii bucale ar trebui sa va dea de gandit, astfel incat, daca prezentati unul dintre aceste simptome, ati face bine sa va prezentati la medic.

0 Shares
You May Also Like