Ce trebuie sa stiti despre cricurile hidraulice?

0 Shares
0
0
0

Tocmai ce v-ati cumparat un autoturism si ati constatat ca acesta nu are un cric? In aceste conditii cu siguranta trebuie sa cumparati cat mai repede posibil unul, pentru ca nu se stie niciodata cand va poate lovi ghinionul si cand puteti ramane cu masina in pana, mai ales pe timpul noptii.

Fara a avea un cric auto la dispozitie, nu veti putea ridica masina pentru a putea inlocui roata care are pana, cu roata de rezerva. Asadar, se poate spune ca un cric auto este o necesitate pentru fiecare autoturism. In aceste conditii, trebuie sa va asigurati ca faceti alegerea cea mai buna, dar ce alegeti oare dintre un cric foarfeca (cricul mecanic) si un cric hidraulic Troy?

Cric foarfeca (mecanic)

Cricurile foarfeca sunt cricuri mecanice care functioneaza cu ajutorul unui surub cu plumb. Pur si simplu strangeti surubul pentru a trage legaturile impreuna pentru a ridica cricul, si slabiti surubul pentru a indeparta legaturile pentru a cobori cricul.

Cricurile mecanice au cateva avantaje fata de cricul hidraulic de podea. Primul este ca ai o greutate extrem de mica, ceea ce le face usor de transportat. Acestea sunt adesea suficient de mici pentru a se potrivi in portbagajul dvs., motiv pentru care oamenii aleg adesea unul care sa se lipeasca bine in anvelopa de rezerva. Un alt avantaj este ca sunt relativ usoare.

Acest lucru inseamna ca acestea sunt usor de transportat si plasat sub vehicul atunci cand va aflati intr-o situatie nu tocmai favorabila, cum ar fi atunci cand va aflati pe marginea drumului, inlocuind o anvelopa care are pana, cu o rezerva.

Desi cricurile foarfeca au unele avantaje fata de cricurile hidraulice conventionale, ele au si unele dezavantaje. Primul este ca sunt foarte lent de utilizat, deoarece trebuie sa intoarceti surubul de cateva ori pentru a obtine orice inaltime semnificativa din ele.

In al doilea rand, deoarece se refera la autoturisme mici, acestea tind sa fie relativ usoare, deci daca aveti un vehicul extrem de greu, este posibil sa nu faceti cea mai buna alegere daca optati pentru un asemenea cric.

Cricuri hidraulice

In ceea ce priveste cricurile hidraulice, acestea pot fi de tip butelie sau pot fi cricuri hidraulice de podea. Cele de tip butelie au forma cilindrica, si de obicei suporta capacitati mai mari de ridicat. Cand vreti sa alegeti un astfel de cric, trebuie sa tineti cont de dimensiunile acestuia, care trebuie sa fie suficient de mici mai ales pentru un autoturism, pentru a putea sa incapa cu usurinta sub vehicul.

Tocmai din acest motiv, in cazul in care aveti de gand sa optati pentru un cric hidraulic, un cric hidraulic Troy poate sa reprezinte cea mai buna alegere.

In schimb, cand discutam despre cricurile hirdaulice de podea (crocodil), acestea sunt de joasa inaltime, si sunt potrivite pentru a fi plasate cu usurinta sub masina. De regula insa, veti intalni un asemenea cric intr-un service auto sau intr-o vulcanizare.

Cel mai mare avantaj al cricurilor hidraulice fata de cricurile foarfeca este viteza lor. In timp ce un cric foarfeca va poate dura 3 sau 4 minute pentru a fi ridicat complet, un cric hidraulic poate fi ridicat la inaltimea maxima in cateva secunde cu doar cateva pompe ale manerului. Coborarea unui cric hidraulic ofera un avantaj de viteza similar. Un alt avantaj este ca mufele hidraulice de podea tind sa aiba in medie capacitati mai mari decat cele de foarfeca.

Cand cautati un asemenea cric hidraulic, trebuie sa tineti cont de unele detalii precum greutatea pe care o pot sustine, inaltimea de ridicare, viteza de ridicare dar si materialul din care este fabricat.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…