Cum functioneaza incubatoarele pentru pui

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta ai mai auzit despe incubatoare puiDaca esti interesat sa cumperi unul poti citi mai multe despre ele in acest articol.

Deci, esti in acel moment al anului in care a inceput incubarea … Acele zile in care stati in fata incubatorului, incapabili sa va luati ochii de pe oua!

Dar in interiorul deja va ganditi ce ar trebui sa faceti in ziua in care ouale vor ecloza? Ar trebui sa-i ajut sa iasa din ou? Ce ar trebui sa fac dupa ce se hranesc? Ce ar trebui sa fac in ziua a 10-a?  O solutie folosita de mine a fost incubatorul cu intoarcere manuala IO-102.

Procesul de incubare este de fapt o experienta destul de stresanta. In permanenta vad intrebari despre zilele de eclozare si de incubatie. Si mai ales daca oul  ar trebui sa arate asa in x – numar  de zile. In timp ce incubarea poate implica o multime de munca grea, merita intotdeauna sa vedeti acele ciocuri dragalase care ciripesc.

Iata un ghid complet pentru incubare!

Inainte de a va gandi sa atingeti  ouale pentru a le plasa in incubator, trebuie sa setati temperatura si umiditatea. Corect. Presupun ca aveti un incubator. Si probabil va intrebati ce ar trebui sa faceti inainte de a va pune ouale?

Mai intai, puneti incubatorul intr-un loc racoros unde incubatorul dvs. nu va fi lovit. Cand este intr-adevar umed si cald, am plasat incubatoarele pe podea rece sau pe o masa izolata. In felul acesta stiu sigur ca ouale nu vor fi deranjate de nimeni altul decat mine si temperatura va fi uniforma si va ramane neafectata de vremea calda.

In sezoanele secetoase si fierbinti imi plasez incubatoarele in zonele mele de lucru, Oriunde ati plasa incubatoarele, asigurati-va ca temperatura este buna si constanta, deoarece temperatura din incubator poate creste in cazul in care mediul inconjurator este fierbinte.

Dupa ce ati plasat incubatorul intr-un loc de incredere si racoros, conectati-l! Si setati-va umiditatea si temperatura. Mai jos este un ghid pentru temperatura de incubare a puiului.

  • Ziua 1 setati temperatura la 38.2 C ~
  • Ziua 8 Schimbati temperatura la 38 C ~
  • Ziua 15 Schimbati la 38.7 C ~
  • Ziua 16 Schimbati la 37,2 C- 37,5 C ~

Umiditatea a fost intotdeauna o problema pentru mine … Si de fapt, puteti ecloza si uscat dar nivelul de umiditate ideal pentru ouale de incubatie este inca in dezbatere intre experti, si multi sunt de acord ca nu ar trebui sa scada sub 25% sau peste 60% cu trei zile inainte de ecloziune. In timpul ultimelor trei zile (perioada de “blocare”), nivelul de umiditate ar trebui sa creasca la 70-80%.

Daca ouale nu sunt plasate corect va avea un impact imens asupra incubarii. Primul pas ar fi sa va verificati ouale. Ouale mici nu se vor arunca de obicei … exista o sansa, dar nu prea posibila. Prin urmare, ouale mici nu se descurca bine in incubatoare.

Puii pot creste (de obicei) ca orice alt pui rezltat dintr-un ou normal, dar de multe ori puiul poate fi deformat sau mult mai mic decat fratii sai. Pentru ca un ou sa se transforme intr-o puicuta sanatoasa, trebuie sa aiba o dimensiune rezonabila, pe langa faptul ca are o suprafata plana si un capat de varf (usor de recunoscut).

0 Shares
You May Also Like
Cum poți circula rapid în București?

BlogCum poți circula rapid în București?

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, se confruntă adesea cu aglomerația traficului rutier, ceea ce poate face deplasările în…
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…