Cum sa transformi o usa veche intr-una de nerecunoscut

0 Shares
0
0
0

Ai usi din lemn care au nevoie de un nou strat de vopsea, de manere usi sau doar de un look proaspat? In loc sa achizitionezi o noua usa, renovarea celei pe care deja o ai poate duce la economii importante.

Pentru renovarea unei usi de lemn, vei avea nevoie de urmatoarele obiecte, in functie de modul in care va doriti sa decurga renovarea:
– cele necesare curatarii: solutie pentru geamuri, otet si solutie de apa, sapun bland
– carpe, benzi pentru vopsea, ziar, o surubelnita, solutie de indepartat vopsea
– chit de lemn pentru umplerea golurilor
– smirghel sau smirghel lichid
– grund si vopsea, poliuretan

Curatarea – Inainte de a incepe renovarea unei usi din lemn, inlatura murdaria, praful sau panzele de paianjen. Nu va faceti griji cu privire la tocituri, marcaje sau pete. In cazul in care usa duce la exterior, curatati bine partea cu care se confrunta in aer liber, cu o perie si un demachiant delicat pentru a indeparta murdaria, mucegaiul sau alte reziduuri. Dupa ce usa este curatata, clatiti cu sapun si o carpa curata, umeda sau un furtun.

Puteti utiliza, de asemenea, o spalare cu presiune pentru a indeparta petele de mucegai sau cele agresive. In cazul in care usa ta este din interior, scoate usor praful, murdaria sau paianjenii cu o perie moale cu peri fini, cum ar fi o perie de dinti, o carpa sau un burete si o lotiune de curatare usoara sau o solutie de apa si otet.

Sterge apoi intreaga usa cu o carpa umeda sau un burete pentru a indeparta orice urma de sapun. Dupa curatarea usii, lasa sa se usuce complet. Daca ai folosit un furtun, uscarea poate dura o zi sau cam asa ceva. Doar asigura-te ca usa nu mai este umeda inainte de a continua mai departe cu procesul de renovare.

Pregatirea – Dupa curatarea usii, o pregatim pentru renovare, acoperind toate ferestrele, gaura cheii sau feroneria non-amovibila. Aplica ziar peste aceste elemente si acopera cu banda pentru a le proteja de actiunea produselor chimice, vopsea sau pete. Daca este posibil, scoate cu grija feroneria cu o surubelnita.

Scoate vopseaua veche sau lacurile – In cazul in care usa are mai multe straturi de vopsea sau lac vechi, curata cu smirgel aceste straturi vechi, astfel incat sa puteti incepe in stare proaspata si pentru a va oferi cel mai bun finisaj. Cu toate acestea, inainte de a scoate orice vopsea veche sau lac, asigurati-va ca acestea nu sunt pe baza de plumb, caz in care se impune d erespectat niste conditii speciale.

0 Shares
You May Also Like
Cum poți circula rapid în București?

BlogCum poți circula rapid în București?

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, se confruntă adesea cu aglomerația traficului rutier, ceea ce poate face deplasările în…
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…