Cum trebuie ales un curs acreditat?

0 Shares
0
0
0

Cel mai important lucru care trebuie stiut cand alegem un curs este acela daca este acreditat sau nu. Neavand acreditare, cursul poate sa fie predat de catre formatori neautorizati sau slab pregatiti. Resursele acestui tip de curs sunt oarecum limitate deoarece neavand o acreditare nu trebuie sa isi mentina standardele ridicate.

De cele mai multe ori nu stim cum sa alegem un curs acreditat si care sunt cerintele acestuia. Daca vom da o cautare simpla pe Internet vom gasi bineinteles o foarte mare oferta de cursuri in majoritatea lor, cursuri de calificare, cursuri de perfectionare, sau cursuri de specializare. Cateva intrebari apar firesc.

Cum putem sti in ce trebuie sa ne perfectionam? Care dintre cursuri de formare profesionala ne va ajuta in desfasurarea activitatii noastre? Sunt cele de pe Cursuriautorizate.eu ?

Alegerea domeniului este practic una din variantele extrem de simple de a raspunde acestor intrebari. Daca de exemplu lucrati in domeniul economic si va propuneti sa ajungeti director economic va trebui obligatoriu sa urmati un curs de management, chiar daca va cunoasteti domeniul extrem de bine.

Daca lucrati in domeniul IT, foarte bine ar fi sa urmati niste cursuri de programare care va vor ajuta in acest domeniu. Puteti de exemplu sa fiti atras de proiectele cu finantare europeana nerambursabila. Bineinteles ca decizia finala va va apartine, iar oricare din cursurile de specializare alese, va va aduce informatii noi din domeniul in care va desfasurati activitatea si automat mult mai multa eficienta.

Cel mai important lucru este sa identificam cursul care ne da o mana de ajutor eficienta in dezvoltarea noastra profesionala. Pentru a alege un curs de perfectionare  trebuie sa clarificam ceea ce ne intereseaza sa obtinem de la acesta. Aveti nevoie de o autorizare in domeniul in care profesati? Aveti obligatia legislativa sa va perfectionati?

Resimtiti nevoia unor completari a cunostiintelor pe care le detineti despre  domeniul dumneavoastra de activitate ? Raspunsurile la aceste intrebari practic reprezinta cheia alegerii programului de perfectionare potrivit.

Daca de exemplu cautati sa va imbunatatiti cunostiintele in domeniu, varianta potrivita si totodata foarte ieftina este un curs online urmat de acasa din fata calculatorului dumneavoastra. Daca insa va trebuie o acreditare, va trebui sa alegeti un curs care este acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. Aceasta este institutia abilitata sa acrediteze cursuri pe teritoriul Romaniei.

De multe ori ne dorim sa facem un curs de perfectionare, dar ne plangem ca nu avem timp. Aceasta scuza este intalnita de cele mai multe ori, iar cei care o folosesc au si solutia optima: cursul va fi facut intr-o perioada mai relaxata din punct de vedere a timpului. De cele mai multe ori acest curs nu va fi realizat niciodata. Totusi exista cateva solutii eficiente: alegerea unui curs online in care invatam in ritm propriu, sau alegem un curs acreditat care sa se desfasoare in week-end.

Deci exista numeroase solutii care sa ne scoata din impas. Doar ca mai intai trebuie sa constientizam ca invatarea permanenta este practic sursa evolutiei noastre profesionale si nu numai.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…