De ce avem nevoie pentru a realiza instalatia pentru calorifere?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, chiar si in mediul rural, din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi instaleze in interiorul locuintelor instalatii de incalzire moderne. Montajul caloriferelor nu este greoi, insa nuj este nici un procedeu facil, cata vreme nu esti familiarizat cu produsele. Dincolo de radiatoare in sine, vei avea nevoie de o multitudine de produse din domeniul instalatii, unele de care pote ca nici nu stiai ca exista. Tevi, fitinguri, coturi ppr cu filet, trusa de lipit si alte accesorii, acestea sunt doar cateva dintre obiectele necesare pe care le poti gasi in acest site.

Caloriferele moderne, din inox, inlocuiesc cu succes varianta clasica a caloriferelor din fonta. Fiind mai estetice, beneficiarii le aleg in prima faza dupa considerentul vizual. Mai apoi se ia in calcul si randamentul termic care la o prima vedere ne indica faptul ca aceste calorifere par a fi cu adevarat avantajoase. Ele au un timp rapid de incalzire, oferind astfel posibilitatea de a incalzi suprafata desemnata, in cel mai scurt timp. Din acest punct de vedere, caloriferele moderne se distanteaza clar de caloriferele din fonta, cele care se incalzeau foarte greu, insa care la fel de greu se si raceau.

De ce ai nevoie pentru a realiza instalatia aferenta caloriferelor?

In primul rand va trebui sa ai in vedere legatura cu teava principala de alimentare, pentru ca de acolo vor pleca tevile ce urmeaza a alimenta radiatorul. In ziua de astazi se prefera doua tipuri de tevi si anume cele din polipropilena (ppr) si cele din cupru. Diferenta dintre cele doua consta in faptul ca in cazul cuprului putem vorbi despre o durata de viata mai mare, in vreme ce tevile ppr sunt mai estetice, mai usor de inlocuit, de pastrat si de intretinut.

In cazul in care vei avea de efectuat diverse treceri, atunci vei avea nevoie si de coturi ppr cu filet, care sa poata fi utilizate in mod sigur si rapid, in scopul conectarii elementelor constructive ale instalatiei. Aceste coturi ppr cu filet sunt deosebit de ieftine, insa aici ar trebui sa avem grija ce tip de produse folosim. Se recomanda ca fiecare element constitutiv al instalatiei sa fie achizitionat din magazine de incredre, astfel incat sa se evite riscul deteriorarii de-a lungul functionarii instalatiei, sau chiar cedarea elementelor.

O discutie aparte atunci cand vine vorba despre coturi ppr cu filet, tevi sau alte tipuri de produse similare, se poarta in jurul stabilirii diametrului necesar al acestora. Fireste ca nu vom folosi orice tip de produs, deoarece imbinarea elementelor ce construiesc intreg ansamblul trebuie sa fie perfecta. Exista fireste si situatii in care este necesar sa folosim diferite tipuri de reductii, insa daca masuram corect diametrul instalatiilor, nu ar trebui sa apara probleme.

Recomandarea specialistilor este aceea de a avea in vedere sprijinul unui profesionist atunci cand executam lucrari de acest tip. Instalarea unui calorifer nu ar trebui sa fie facuta in regie proprie, datorita faptului ca exista diverse verificari ce trebuie facute astfel incat sa existe certitudinea reusitei. Ce putem face insa este sa achizitionam tot ceea ce ne este necesar: coturii ppr cu filet, tevi, reductii, garnituri, astfel incat sa avem totul pregatit pentru a demara lucrarile.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…