Echipamentele cu laser-minunile industriei publicitatii

0 Shares
0
0
0

O afacere de nisa in industria publicitatii, care isi propune sa ofere servicii complexe si diversificate va avea nevoie de dotari cu tehnologie avansata pentru a realiza diferite etape in producerea materialelor publicitate, in conditii cat mai bune si la o calitate ideala.

Echipamentele cu tehnologie laser sunt instrumente potrivite pentru a obtine precizie si performanta in executarea lucrarilor.

Imprimantele laser sunt deja o categorie de aparate accesibile oricui, folosite acasa, la birou si, la nivel profesional, de catre firmele care produc tiparituri si materiale publicitare.

Imprimarea cu laser ofera unele avantaje fata de metoda cu cerneala, asigurand tiparirea unui volum mare de foi intr-un timp redus, la o calitate impecabila. Dezavantajul acestei tehnologii este ca nu asigura listare pe orice tip de hartie, pentru tiparirea fotografiilor fiind mai indicat, de exemplu, a se folosi imprimante cu cerneala pe o hartie speciala.

Arta gravurii preluata de aparate

Aparatele pot prelua munca artistului intr-o oarecare masura, mai ales partea grea a muncii acestuia – inscriptionarea modelului pe obiecte din diferite materiale, dar aspectul lucrarii ramane tot in sarcina unui designer. Daca persoana care manuieste aparatul este lipsita de inspiratie si cunostinte, un gravator este doar o masinarie inerta.

Insa cu un gravator laser, asistat de un calculator, se pot face minuni, chiar si pe materiale pe care artistul gravor clasic nu ar putea lucra, cum ar fi plasticul.

In plus, un aparat de gravat cu tehnologie laser poate realiza lucrari de mare finete, cu detalii care nu s-ar putea realiza manual, unele aparate avand capacitatea sa graveze rezolutii de pana la 1200 dpi (necesare mai ales la fotogravura, gravura pe sticla, pe metale pretioase si nu numai). Gravatorul laser poate fi folosit pe materiale foarte dure (granitul, de exemplu) sau pe bijuterii si lucrari de foarte mici dimensiuni.

O firma de creatie publicitara dotata cu un gravator laser poate oferi inscriptionarea unor materiale personalizate (chiar si stampile) sau promotionale, cu suprafata plana sau usor curbata, din lemn, plastic, metal etc. (pixuri, portcarduri din alama, brelocuri, pahare, ceasuri si altele).

Pentru lucrari de gravare complexe, de mare folos pot fi aparatele de marcare laser, care au in dotare diverse accesorii ce permit manipularea materialelor (masa ajustabila, stand de suport si ajustare a pozitiei, platforma de montare, unitare de marcare rotativa etc.).

Taierea dificila a materialelor este rezolvata de tehnologia laser

Ideile se contureaza cu cea mai mare precizie folosindu-se aparatele de debitare cu laser, acestea fiind si cele mai eficiente datorita vitezei de lucru. Exista posibilitatea de a se taia inclusiv metale, dar in industria publicitara cele mai folosite sunt materialele plastice, polistiren expandat sau extrudat, hartie si cartoane, lemn, textile, piele etc.

Formele obtinute prin taierea cu laser sunt finisate in cele mai mici detalii, indiferent de textura, iar grosimile si duritatile sunt accesibile in functie de capacitatile de lucru ale aparatelor.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…
Diferența între orteză și proteză

BlogDiferența între orteză și proteză

Ortozele și protezele sunt două tipuri de dispozitive medicale utilizate pentru a îmbunătăți funcția sau a înlocui părți…