Efectele pozitive ale desenului si picturii pentru copii!

0 Shares
0
0
0

Fiecare parinte isi iubeste copilul si doreste sa ii ofere de fiecare data cele mai bune cadouri pentru copii, insa cu siguranta nu de fiecare data jucariile scumpe sunt necesare. Exista idei de cadouri ieftine, dar care pot fi deosebit de utile si de benefice pentru cei mici, iar un set de acuarele de exemplu si un bloc de desen sau un set de creioane colorate si un set de carioci alaturi de doua carti de colorat, pot fi idei foarte bune.

Desenul si pictura au efecte pozitive pentru cei mici, iar in continuare veti putea afla despre ce este vorba!

La suprafata, pictura este doar un joc si mai ales la inceput primele incercari cu creion, pensula si hartie sunt mai susceptibile sa nu fie ceea ce se asteapta cei mici, insa la un moment dat, punctele si liniile desenate de acestia se pot transforma intr-o casa, intr-un copac sau intr-o masina de exemplu.

Cu cat cresc si invata sa deseneze mai bine si apoi sa picteze, cei mici vor avea parte de unele beneficii uimitoare, iar in continuare veti afla despre ce este vorba.

Pictura promoveaza atat abilitatile motorii grele, cat mai ales cele fine. Cele mai fine linii decid uneori intre o imagine de succes si doar un rezultat mediu – iar copiii observa acest lucru rapid, motiv pentru care vor incerca sa tina o mana constanta cu liniile.

Datorita acestui fapt, pictura poate fi de asemenea decisiva pentru ortografie: daca micutii pot desena linii curate devreme, nu vor avea probleme cu literele care sunt complicate din perspectiva copiilor. Scrierea este apoi adesea perceputa ca o extensie a abilitatilor de pictura, iar copilul tau va gasi activitatea distractiva.

In plus fata de pasii de dezvoltare tehnica mentionati anterior, eliberarea creativitatii promoveaza si increderea in sine: vor veni critici, dar acest lucru il va invata pe copilul tau sa faca fata contracararilor. Prin urmare, curajul si initiativa sunt adesea rezultatele care sunt predate prin utilizarea instrumentelor de pictura timpurii.

Pictura necesita calm si un ochi precis, chiar si cu copii. Copiilor foarte energici le place mai ales pictura ca echilibru: trebuie sa-si observe indeaproape mediul inconjurator, ca urmare capacitatea de concentrare este antrenata. La randul sau, acest lucru are un efect pozitiv nu numai pe hartie, ci in toate aspectele vietii – inclusiv scoala si, in viitorul indepartat, munca.

In cele din urma, pictura va antrena coordonarea mainilor si a ochilor. De multe ori nu este usor sa conciliem simtul tactil si cel al vederii. Prin incurajarea creativitatii copilului dumneavoastra prin pictura la o varsta frageda, acest aspect este de asemenea luat in considerare.

Reflectarea propriului caracter: copilul se exprima prin desen. Incearca de la sine. Veti observa multe variatii in creatiile copilului: linii puternice atunci cand sunt furiosi si linii mai usoare atunci cand sunt intr-o dispozitie mai buna. In plus, va invata rabdarea pentru a desena exact ceea ce are in minte. Uneori este nevoie de o doza suplimentara de efort si concentrare.

Dezvoltarea unui simt artistic si a creativitatii: exista o multime de posibilitati pentru imaginatie atunci cand desenezi. Nu numai pentru a infatisa personajele si obiectele la alegere, ci si pentru a verbaliza ceea ce a fost creat.

Desenele pentru copii servesc drept suport pentru povesti incredibil de decorate. Ai intrebat vreodata un copil ce au desenat? De regula, copiii cu greu pot fi opriti in povestirea lor. Acelasi desen poate avea multe interpretari diferite. Acesta este modul in care copiii isi dezvolta latura creativa.

Exprimarea emotiilor: Desenul ii permite, de asemenea, copilului sa se exprime diferit decat prin limbaj pur. Creatiile sale reflecta emotiile si starea sa mentala. Alegerea culorilor este un element revelator. Chiar si bebelusii pot fi mici artisti care se exprima prin munca lor.

Daca desenul este bun pentru sanatatea copiilor, este, de asemenea, o modalitate excelenta pentru parinti de a-si cunoaste mai bine copilul. Din acest motiv, parintii care cauta cele mai potrivite cadouri pentru copii, ar trebui sa ia in calcul acuarelele si blocul de desen pentru cei mici.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…