Este bine sa asculti muzica noaptea?

0 Shares
0
0
0

Potrivit unui studiu recent, o mare parte dintre utilizatori folosesc muzica pentru a combate tulburarile de somn.

Cand vrem sa ne relaxam multi dintre noi ascultam muzica noaptea. Cand este lenta si relaxanta, ne poate ajuta sa adormim, desi multe altele provoaca insomnie.

Potrivit unui studiu recent, o mare parte dintre utilizatori folosesc muzica pentru a combate tulburarile de somn. Peste 60% dintre cei 651 de participanti au declarat ca au ascultat muzica pentru a adormi. Ei au mentionat 14 genuri muzicale de 545 de artisti. Analizam daca este sau nu bine sa asculti muzica noaptea. Cumpara casti de dormit Bose Sleepbuds 2  si bucura-te de o experienta unica.

Muzica imbunatateste calitatea somnului

Acest studiu a aratat, de asemenea, ca cei care nu au experimentat tulburari de somn, de asemenea, folosit muzica pentru a dormi mai bine. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul ca rezultatele au aratat ca persoanele mai tinere sunt mai susceptibile de a utiliza muzica ca un ajutor de somn.

Participantii au aratat ca muzica elimina stimulii interni si externi. Cu toate acestea, studiul nu trage concluzii cu privire la efectele fiziologice si psihologice ale muzicii, deoarece se bazeaza pe raspunsurile participantilor insisi.

Beneficiile de a asculta muzica pe timp de noapte

Atata timp cat este relaxanta, asa cum am spus, muzica aduce mai multe beneficii:

Ajuta sa ne relaxam

Cand ajunge corpul sa se relaxeze, atunci la fel o face si mintea. Este una dintre cele mai bune modalitati de a incheia ziua.

Muzica, buna pentru inima noastra

Cand relaxarea ne invadeaza, respiratia este mai buna si facem ca bataile inimii sa mearga mult mai incet. Daca lasam nervii in urma, ne protejam inima pentru ca o aparam de dezvoltarea bolilor coronariene.

In afara zgomotului de fond

Nu veti avea zgomot de fundal, deoarece, datorita muzicii, veti auzi doar acest lucru si nimic nu va poate distrage atentia atunci cand vine vorba de relaxare si dormit in timp ce ascultati muzica noaptea.

Imbunatatirea functiilor cognitive

Cand vine vorba de a asculta muzica relaxanta, creierul nostru se imbunatateste si toate aceste functii cognitive sunt imbunatatite, cum ar fi memoria, conexiunile neuronale, concentrarea. Se spune ca merge bine atunci cand suntem oarecum stresati, cu multa munca, in mijlocul procesului creativ sau avem examene.

Imbunatatiti fericirea

Cand ne relaxam, dobandim bunastare si hormonul numit serotonina este activat. Acest lucru ne face sa ne simtim mai bine si sa fim mai fericiti.

Dincolo de Amadeus

In lume, milioane de oameni au probleme cu somnul. Multi se lupta sa adoarma, sa se trezeasca des in timpul noptii sau sa experimenteze o odihna mai putin restaurativa.

Universitatea din Aarhus si Academia Regala de Muzica, ambele din Danemarca, au efectuat un studiu in 2015, care a aratat efectul muzicii pentru combaterea insomniei.

Publicat de Institutul Cochrane, unul dintre cele mai riguroase si prestigioase centre de cercetare din lume, studiul a concluzionat caascultarea a 25 pana la 60 de minute de muzica inainte dea merge la culcare a imbunatatit foarte mult unele insomnie.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…