Idei practice pentru o bucătărie cu stil

0 Shares
0
0
0

De-a lungul anilor, bucătăria oricărei case s-a transformat total. Dacă înainte era un spațiu mic, unde femeile își petreceau o mare parte din timp gătind feluri diferite și gustoase de mâncare, acum acest spațiu este complet diferit.

Nu mai este folosită doar de doamne, ci toți membrii familiei se bucură de ea. A devenit punctul focal al casei. Toți se adună la masă în bucătărie, să povestească despre cum le-a fost ziua, sau dimineața se adună la cafea sau chiar întreaga familie se strânge pentru a găti împreună.

Astfel, multe bucătării au devenit neîncăpătoare, iar nevoia de renovare este mai mult decât necesară. Dacă și tu te numeri printre cei care au nevoie de o schimbare în casă, alege materialele de construcții de pe proactiv.ro pentru a aduce o lumină nouă în bucătăria ta.

Iar mai apoi profită de aceste sfaturi venite chiar de la designeri de interior, care ne ajută să ne aranjăm bucătăria cu stil.

1.Insula din bucătărie

John van Doormaal, designer cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, ne spune că cea mai mare schimbare din ultimii 10 ani este această insulă pe care toată lumea și-o dorește. „Este foarte utilă deoarece devine locul în jurul căruia toți se adună, indiferent de activitățile pe care vor să le facă.”

Majoritatea familiilor își petrec o parte din zi în bucătărie; copiii își fac temele acolo, adulții pot lucra pe laptop, în timp ce savurează o cafea sau o gustare, deci este ideală pentru mult mai multe activități în afara gătitului.

2.Cămara cu ustensile

Sunt multe bucătării care nu dispun de un spațiu de depozitare, astfel că și-au atârnat pe pereți tot felul de ustensile și suporturi pentru a putea avea la îndemână lucrurile pe care le folosesc des.

Cu toate acestea, deși este practică tehnica, aspectul vizual al încăperii are de suferit. Așa a luat naștere trendul cu această cămară de ustensile unde poți depozita chiar mai mult de atât, unde toate lucrurile tale sunt pe rafturi, sau de ce nu chiar atârnate pe pereții acestui spațiu, iar tu te bucuri că ai tot ceea ce ai nevoie la îndemână, fără să mai fie nevoie să faci o expoziție din ele.

Ai închis ușa la cămară și totul este ascuns, bucătăria fiind simplă, mai puțin încărcată și de efect.

3.Aparate supradimensionate

Tot John ne spune că atunci când vine vorba de renovări, mulți oameni sunt mulțumiți de amprenta bucătăriei existente, dar vor să folosească mai bine spațiu pe care îl au. În ultimii ani, toate electrocasnicele s-au perfecționat, au venit cu inovații și desigur au crescut în dimensiuni.

Dacă în urmă cu câțiva zeci de ani, aragazul era un lux, acum aproape că nu mai există bucătărie fără o plită electrică și un cuptor incorporat. Înainte frigiderele erau cu o singură ușă, iar congelatorul era parte din acesta.

Acum există frigidere cu 2 uși, cu lăzi frigorifice incorporate. Și multe alte exemple care demonstrează că totul a evoluat și că ai nevoie de spațiu pentru a le avea pe toate; sau de viziune în spațiu pentru a le așeza cât mai eficient.

4.Culori populare

În ceea ce privește opțiunile de culoare, John ne spune că oamenii sunt mai deschiși în a alege culori inedite pentru bucătărie, însă albul este în continuare cel mai popular. „Există, de asemenea, o tendință pentru negru, care funcționează foarte bine dacă ai mult spațiu și lumină din belșug.”

Vesela neagră devine la modă, iar faianța de sus până jos într-un design unic, devine o opțiune din ce în ce mai iubită de oameni, deoarece este mult mai ușor să o speli, decât să zugrăvești întreaga bucătărie.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…