Cum poti alege cea mai buna hrana si mancare pentru pisici?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca in magazine exista mai multe tipuri de hrana si mancare pentru pisici este necesar sa citesti mai multe despre aceste tipuri de produse, pentru a te asigura ca pisica ta primeste cele mai bune produse alimentare, astfel incat sa se dezvolte corespunzator si sa ramana mereu sanatoasa si plina de energie.

Care sunt cele mai potrivite alimente pentru pisici?

Alimentele uscate sub forma de crochete sau alimentele umede in cutii si plicuri? Sau ambele? Gama larga de mancare pentru pisici provoaca tuturor posesorilor de astfel de feline dureri de cap. Este important sa stii ce tip de hrana este cel mai potrivit pentru pisica ta si in ce cantitate.

Mancare uscata pentru pisici

Mancare de pisici uscata trece printr-un proces de deshidratare pentru a avea un termen de valabilitate lung. Prin urmare, crochetele pot fi considerate alimente de baza pentru pisici. In plus, prin hranirea pisicii cu hrana uscata, castronul sau va ramane curat tot timpul. Acesta este un mare avantaj, in special vara, atunci cand hrana pisicii poate ramane expusa la temperaturi ridicate atunci cand nu esti acasa.

In ceea ce priveste mancarea pentru pisici uscata, comparativ cu alimentele umede, crochetele sutn deschidratate aproape complet. Ele nu pot deshidrata si corpul pisicii insa urina lor va deveni mult mai concentrata pentru ca aceste produse au rolul de a creste pH-ul organismului.

Sunt si cazuri in care pot aparea pietre la rinichi si chiar insuficienta renala. In cazul in care mesele pisicilor sunt formate doar din crochete, este intelept sa incurajezi pisica sa bea mai multa apa. Asigura-te ca pisica ta are boluri cu apa in mai multe locuri pentru a bea din ele atunci cand este in zona.

Conserve pentru pisici

Mancarea umeda se gaseste sub forma de conserve sau sub forma de pliculete. Hrana pentru pisici cu textura umeda are o durata lunga de depozitare, dar odata deschis ambalajul, aceasta hrana trebuie sa fie consumata rapid. Hrana umeda este mult mai usor de digerat si nu modifica pH-ul organismului pisicii.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca printre produsele alimentare pentru pisici exista produse de calitate slaba, precum si produse de cea mai buna calitate, indiferent de tipul de hrana pentru pisici. Oricare ar fi alegerea ta, asigura-te ca mancarea pisicilor este bogata in carne si are un continut scazut de carbohidrati.

Persoanele care au pisici sensibile sau alergice, aleg de cele mai multe ori sa gateasca special pentru pisica. Dezavantajul este ca vor trebui studiate foarte bine retetele si cantitatile astfel incat pisica sa beneficieze de o dieta echilibrata si sanatoasa. Daca pisica mananca mancare gatita, aceasta trebuie sa fie suplimentata cu vitamine si minerale pentru a nu suferi carente.

Ca si in cazul alimentelor brute, sau al dietei BARF, adaugarea de vitamine si minerale este esentiala, deoarece produsele de casa nu contin toate aceste elemente pentru ca pisica sa aiba o viata sanatoasa.

Recomandam alegerea unei alimentatii premium pentru pisica ta. Rezultatele se vor vedea in energia pe care pisica o are, in frumusetea blanii si in starea sa de sanatate generala.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…