Ochelarii de soare moderni – stil, confort si eleganta

0 Shares
0
0
0

Ochelarii de soare sunt accesorii moderne care protejeaza ochii de lumina intensa si de radiatiile periculoase ale soarelui. Pe langa eleganta si stil, ei ofera protectie si confort si au devenit o necesitate.

Lentile si rame – evolutie

Ochelarii de soare mai vechi foloseau lentile din sticla si cadre metalice. In prezent, ochelarii de soare utilizeaza lentile usoare din plastic si rame din materiale moderne cum ar fi cadrele de aliaj, de lemn sau plastic.

Mai mult, lentilele moderne sunt special concepute pentru a proteja ochii, prin scaderea intensitatii luminii si eliminarea radiatiilor UV, extrem de daunatoare ochilor. Lentilele se pot gasi in nuante diferite cum ar fi albastru, negru, maro, verde sau rosu si se pot asorta cu vestimentatia sau culoarea pielii. Majoritatea lentilelor sunt polarizate 100% si impiedica stralucirea si reflexiile, fiind utile in momentele petrecute in natura in preajma apei, a zapezii sau a nisipului.

Scurta istorie a ochelarilor de soare

Ochelarii exista inca din epoca preistorica, romanii fiind cei care utilizau ochelari confectionati din smaralde, iar chinezii din cristal.

La inceputul anilor 1920, ochelarii de soare au devenit foarte populari in bransa actorilor, cererea lor crescand considerabil si in randul publicului larg. Atunci au aparut modele noi in domeniul lentilelor si cadrelor si s-au creat linii tot mai elegante si mai stilate.

Utilizari ale ochelarilor de soare

Ochelarii de soare au mai multe utilizari:

  • protejarea ochilor de radiatiile UV – Radiatiile UV pot duce la diverse boli oculare, afecteaza vederea si creeaza disoconfort. Ochelarii de soare moderni impiedica radiatiile UV in procent de pana la 100%.
  • protejarea ochilor de lumina excesiva si reflexii – Ochelarii de soare moderni, datorita tratamentului special al lentilelor, ofera un plus de confort si protectie prin filtrarea luminii si eliminarea reflexiilor care pot orbi si crea neplaceri. Totodata, ele sunt prevazute cu filme speciale care sa protejeze lentila de praf si zgarieturi.
  • mascarea defectelor si a emotiilor – Ochelarii de soare pot asunde ridurile, ochii rosii, afectiunile oculare neplacute la vedere, dar si expunerea sentimentelor interioare – tristete, plans, etc.
  • ascunderea indentitatii – Uneori oamenii folosesc ochelarii de soare pentru a-si masca identitatea si a impiedica orice contact vizual nedorit.
  • accesorii de moda – Datorita prezentei lor in lumea filmelor si a divertismentului, ochelarii de soare au devenit accesorii de moda si sunt folositi pentru a crea un anumit stil sau look.
  • accesorii sportive – ochelarii de soare se utilizeaza pe scara larga in domeniul sportului si activitatilor in aer liber cum ar fi – navigarea, schiul, inotul, ciclismul, etc.
  • siguranta si protectie – O alta utilizarea a ochelarilor de soare este cea de a asigura portectie si siguranta. Astfel, pilotii folosesc ochelarii de soare ca mijloc de prevenire a radiatiilor si a reflexiilor care pot orbi si periclita conducerea masinilor sau a avioanelor.

Cumparati ochelari de soare Ray Ban cu lentile polarizate de inalta calitate, protectie UV de pana la 100%, cu stil. Acestia sunt ochelari durabili si se pot gasi la preturi foarte accesibile.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…