Plante de apartament care purifica aerul

0 Shares
0
0
0

Ele sunt frumoase, colorate si ne decoreaza casele, dandu-le adesea chiar o nota exotica. Dar daca v-am spune ca plantele de interior sunt capabile sa imbunatateasca calitatea aerului pe care il respiram si sa limiteze poluarea din casa? Spre sfarsitul anilor 1980, NASA a realizat un studiu aprofundat privind capacitatea plantelor de interior de a purifica aerul.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

Cunoscuta si sub numele de limba soacrei, aceasta planta de interior este una dintre cele mai eficiente in purificarea aerului. Acesta poate filtra si face inofensiva formaldehida care se gaseste adesea in produsele de curatare, hartia igienica sau textilele de ingrijire personala. Asezati una in baie: va prospera chiar si in conditii de lumina slaba. Acestea sunt plante de apartament care purifica aerul.

Ficus (Ficus benjamina)

Aceasta planta populara poate ajuta la filtrarea multor poluanti, cum ar fi formaldehida, continuta in covoare si mobilierul din casa, precum si tricloretilena si benzenul. Ficusul nu este o planta foarte usoara, dar daca alegeti o pozitie in casa, unde exista o expunere corecta la soare si udati in mod regulat, va fi foarte longeviva.

Crizantema (Chrysantheium morifolium)

Florile colorate ale crizantemei nu numai ca va vor inveseli casa sau biroul, dar vor ajuta si la filtrarea benzenului, care este prezent in mod normal in adezivi, vopsele, materiale plastice si detergenti. Nu uitati sa o asezati intr-un loc in care sa se bucure de lumina puternica a soarelui, care ii va face florile sa incolteasca.

Aloe (Aloe vera)

Aceasta planta, care apartine familiei suculentelor, este foarte usor de cultivat si se poate dovedi un aliat de incredere impotriva formaldehidei si a benzenului. Un loc bun pentru a o amplasa ar putea fi o fereastra bine luminata din bucatarie. In plus fata de proprietatile sale de purificare a aerului, extractul sau face creme excelente pentru calmarea pielii.

Dracena (Dracaena marginata)

Cu marginile sale de un rosu intens, dracaena adauga cu siguranta o nota de culoare in camerele noastre, iar arbustul sau poate creste pana la cativa metri. Este ideal pentru combaterea substantelor precum xilenul, tricloretilena si formaldehida, care, asa cum am mentionat deja, pot fi prezente in lacuri sau vopsele.

Dracena (Dracaena deremensis Warneckii)

Acesta poate combate poluantii continuti in uleiuri si vopsele. Acesta creste luxuriant chiar si in conditii de lumina slaba. Tulpina sa subtire este acoperita de o coroana de frunze alungite si poate atinge o inaltime surprinzatoare.

Azalee (Rhododendron simsii)

Acest arbust cu flori fantastice este perfect pentru a combate formaldehida din placaj si spumele izolatoare. Capacitatea lor de filtrare pare sa fie mai mare atunci cand sunt expuse intr-un loc racoros, cu conditia sa fie bine luminate.

Pothos (Scindapsus aures)

Un alt aliat fidel in lupta impotriva formaldehidei. Va recomandam sa puneti cateva ghivece in garaj, unde, din cauza gazelor de esapament bogate in formaldehida, aerul nu va fi cel mai bun, Este o planta foarte robusta si spartana si poate creste chiar si in conditii de lumina slaba.

Iedera comuna (Hedera helix)

Iedera este buna la inhibarea formaldehidei care se gaseste in multe produse de curatenie de uz casnic. De asemenea, se pare ca este capabil sa reduca raspandirea particulelor poluante transmise prin fecalele animalelor de companie.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…