Totul despre servicii funerare in Italia

0 Shares
0
0
0

In cazul in care aveti nevoie de servicii de repatriere decedati Italia puteti lua in calcul si toate informatiile de mai jos.

Serviciile funerare italiene pentru cei care locuiesc in Italia si pentru cei care sunt doar in vizita inca mai au multe asemanari in ciuda distantei fizice dintre patrie si imigrantii sai. Traditiile funerare culturale au radacini in multe parti ale societatii comune, de la factori economici la afilieri religioase si chiar superstitii.

Convingeri superstitioase in funeraliile italiene

In timp ce funeraliile italiene sunt caracterizate de solemnitatea lor, cei care doresc sa se ingrijeasca de pastrarea demnitatii decedatului, trebuie sa tina cont de unele superstitii. De exemplu, o credinta superstitioasa care a supravietuit de-a lungul anilor este convingerea ca sufletul unei persoane nu doreste sa paraseasca pamantul si, ca urmare, supravietuitorii trebuie sa efectueze o serie de ritualuri pentru a ii ajuta sa plece.

Multi italieni nu vor vorbi despre morti dupa perioada de doliu din teama de ai aduce inapoi pe pamant. De asemenea, ingroparea decedatul cu posesiunile materiale preferate se face in speranta ca acest lucru ii va incuraja sa nu se intoarca pe pamant.

Servicii funerare italiene

Din cauza influentei catolicismului in intreaga tara, traditiile majore de inmormantare sunt in concordanta cu credintele si practicile religiei.

Serviciul funerar italian: In conformitate cu traditiile catolice, inmormantarea include ritualuri precum ultimele rugaciuni, liturghie funerara si liturghia catolica. Familia sau prietenii sunt alesi ca purtatori de cuvant, iar familia poate  alege sa spuna cateva cuvinte despre decedat.

Inmormantarea cu sicriul deschis este cea mai des intalnita, deoarece este obisnuit sa se sarute obrazul sau fruntea decedatului la o inmormantare italiana. Sarutul este simbol al respectului pentru decedat.

In urma familiei, cei care plang se aduna la locul mormantului. Uneori, fiecare persoana va merge pana la sicriu si va arunca o gramada de pamant sau o floare deasupra. Spatiul mormantului este extrem de pretios in Italia, astfel incat adunarea are loc de obicei intr-un mausoleu. Cimitirele italiene sunt un cadru linistit si parcuri, unde oamenii pot alege sa faca un picnic sau sa faca o plimbare pe jos.

Florile funerare. Florile sunt o parte esentiala a obiceiurilor funerare italiene. Acestea sunt in mod obisnuit date membrilor familiei decedatului si sunt plasate pe sicriu si in biserica.

Rochie potrivita: negrul este in mod traditional culoarea purtata pentru inmormantari.

Mesele si mancarea. La primul contact cu familia decedatului prietenii si vecinii vor lua mancare familiei decedatului. In mod traditional, oamenii aduc preparate in vase, fructe, deserturi si vin. Nu numai ca aceste alimente sunt folosite pentru hranirea familiei, ci ele sunt si  oferite oaspetilor care viziteaza casa decedatului pentru a isi lua ramas bun si pentru a prezenta condoleantele familiei.

Dupa cum puteti vedea obiceiurile de inmormantare din italia sunt foarte asemanatoare cu ale noastre, prin urmare aveti doua variante fie sa alegeti sa repatriati decedatul pentru a fi inmormantat acasa fie sa il ingropati acolo asumandu-va toate costurile. Totul tine de fapt de ceea ce doriti si de cat de mult vreti ca persoana respectiva sa fie acasa pentru a putea fi vizitata si de alte rude.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…