Tu alegi!

0 Shares
0
0
0

Magicianul aşază pe masă un plic sigilat.Apoi roagă un voluntar să aleagă o carte.Voluntarul deschide apoi plicul.Nu ştie cum,dar numele cărţii alese de el a fost scris pe o bucată de hârtie aflată înăuntru plicului!

Abilităţi :
– influenţarea alegerii
– măsluirea pachetului

Recuzită :
– o foaie de hârtie
– un plic
– un stilou

Dificultate : cinci stele.

Pregătire :
Va fi nevoie să măsluieşti pachetul,pentru ca cea de-a treia carte să fie regina de caro.Scrie numele cărţii pe o bucată de hârtie,pune-o în plic şi sigilează-l.Pune plicul în buzunar.

1.Spune-le tuturor că vei ghici care va fi cartea aleasă de voluntar.Scoate plicul din buzunar şi pune-l pe masă.De acum înainte nu vei mai atinge plicul.
2.Prefă-te că amesteci rapid pachetul de cărţi,apoi dă-l voluntarului.Cerei să aşeze primele şase cărţi de deasupra în două rânduri de câte trei.Regina de caro ar trebui să se afle pe rândul de sus,în partea dreaptă.

3.Roagă-l să aleagă unul din cele două rânduri.
a) Dacă alege rândul de sus,îndepărtează rândul de jos
b) Dacă alege rândul de jos,îndepărtează tot rândul de jos.
Fă-l să creadă că alegerea a fost a lui.

4.Cere-i voluntarului să aleagă două cărţi.Dacă le alege pe primele două,dă-le la o parte şi cartea rămasă va fi cea aleasă de el.Mergi direct la pasul 7.

5.a)Dacă voluntarul arată spre prima şi spre cea de-atreia carte,scoate-o pe cea din mijloc.Mergi la punctul b.

b)Cere-i să arate spre altă carte.Oricare ar fi aceasta,îndepărtează prima carte şi dă-i-o pe cea din dreapta.Treci direct la pasul 7.

6.a)Dacă voluntarul alege cea de-a doua şi cea de-a treia carte,înlătur-o pe prima.
Mergi la punctul b.

b)Roagă-l să aleagă o altă carte.Oricare ar fi aceasta,înlătură prim care şi dă-i-o pe cea din dreapta.Treci la pasul 7.

7.Cere-i voluntarului tău să arate cartea aleasă.Apoi dă-i plicul,care va adeveri uluitoarea ta prezicere,regina de caro!

Influenţa alegerii

Poţi influenţa pe cineva să aleagă cartea pe care vrei tu să o aleagă şi s faci să pară că a ales-o el,întâmplător!Odată dobândită,această deprindere te va ajuta să inventezi propriile scamatorii.

0 Shares
You May Also Like