Uleiuri de motor Shell pentru economie de combustibil

0 Shares
0
0
0

Dacă ești în căutare de uleiuri de motor Shell pentru economie de combustibil, atunci poți cumpăra de pe site-ul magazinului online uleiuri-lubrifianți.com.ro sau de la magazinele sau service-urile auto partenere.

Nivelul de vâscozitate al uleiului de motor afectează în mod direct performanța motorului și cu cât vâscozitatea este mai mică, cu atât uleiul este mai rapid pompat în interiorul motorului și fricțiunea mai mică între părțile în contact. 

Prin urmare, motorul funcționează mai eficient – consumă mai puțin combustibil pentru a depăși pierderile interne și, în consecință, produce emisii mai puțin nocive. Conform previziunilor experților Shell, o tendință evidentă în următorii 3-5 ani va fi o tranziție masivă către uleiuri cu vâscozitate scăzută – 5W30 sau chiar cu vâscozitate mică 0W20. 

Reducerea vâscozității uleiurilor de motor va economisi milioane de euro în costurile de întreținere pentru camioane și autobuze. Această concluzie, bazată pe rezultatele cercetărilor la scară largă, a fost prezentată de experții de frunte ai concernului Shell.

Fundamentarea teoretică a beneficiilor lubrifianților cu viscozitate scăzută în ceea ce privește reducerea consumului de combustibil, a găsit o confirmare practică deplină a rezultatelor unui program global de cercetare privind problemele de eficiență a combustibilului. 

Programul a fost realizat în Europa, Asia și America de Nord timp de 2,5 ani de către experți Shell în colaborare cu trei centre de cercetare independente și a inclus testarea uleiurilor de motor de diferite vâscozități pentru camioane și analiza ulterioară aprofundată a datelor obținute.

Testele rutiere au arătat că alegerea unui lubrifiant cu viscozitate mai mică a avut un impact semnificativ asupra consumului de combustibil. De exemplu, comparativ cu uleiul de motor de referință SAE 10W-40, utilizarea uleiului SAE 5W-30 FA-4 în ciclurile urbane combinate, a dus la economii semnificative statistic de combustibil de peste 3%. Efectul trecerii de la uleiurile SAE 15W-40 la SAE 5W-30 FA-4 poate asigura economii de combustibil de aproape 4%.

Uleiuri Shell Pureplus

Uleiurile de motor produse folosind tehnologia Shell Pureplus au fost dezvoltate pe baza tehnologiei de curățare activă. Bazându-se pe influența combinată a acestor două tehnologii avansate, uleiurile de motor Shell oferă o protecție și mai puternică și un motor mai curat între schimbul de ulei. 

Volatilitate redusă, înseamnă un consum mai mic de combustibil. Testele confirmă faptul că se pot realiza economii de combustibil de până la 3% cu uleiurile de motor Shell. De asemenea, ai cei mai buni indicatori de vâscozitate. Acest lucru asigură pornirea la rece a motorului la temperaturi foarte scăzute și păstrarea proprietăților uleiului pe o gamă largă de temperaturi, pentru o lungă perioadă de timp. 

Shell Helix Ultra

Primul ulei de motor din lume fabricat din gaze naturale, nu din petrol. Shell Helix Ultra este formulat cu uleiuri de bază cristaline derivate din tehnologia PurePlus din gaz natural, nu din petrol. Cu molecule care sunt mai rezistente la condiții dure de funcționare, Shell Helix Ultra asigură o durată lungă de viață a motorului.

Shell Helix Ultra este un nou ulei de motor formulat cu componente care reduc frecarea și îmbunătățesc eficiența motorului. Oferă o protecție mai mare a motorului, care economisește până la 2,2% combustibil, sau aproximativ 1 litru de combustibil pentru fiecare 50 de litri consumați. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…