3 beneficii mai puţin cunoscute ale detartrajului

0 Shares
0
0
0

Indiferent cât de bine ai grijă de dinții tăi, acumularea de placă și tartru sunt inevitabile pentru toată lumea. Coloniile de bacterii se formează în gura noastră de fiecare dată când mâncăm sau bem și, în timp ce periajul, folosirea aţei dentare și utilizarea apei de gură sunt o strategie eficientă pentru a scăpa de majoritatea acestor particule, unele totuşi rămân.

Ce trebuie să știi despre detartraj

Acesta este motivul pentru care trebuie să vizitezi medicul dentist cel puțin o dată la patru până la șase luni. Prin această procedură, numită şi curățare profesională, stomatologul va îndepărta straturile de placă formate în timp.

Reține că unul dintre factorii cheie care afectează rata de acumulare a tartrului este saliva. Anumite persoane au saliva mai groasă decât altele, ceea ce crește cantitatea de tartru prezentă pe dinți și gingii. Prin urmare, hidratarea corpului cu apă potabilă este foarte importantă pentru a menține vâscozitatea salivei și curăţenia orală adecvate.

Detartrajul este esențial pentru prevenirea bolilor gingiilor și a multor alte probleme de sănătate orală, motiv pentru care nu ar trebui să amâni niciodată să mergi la dentist în mod regulat.

Iată care sunt beneficiile mai puţin cunoscute ale acestei proceduri dentare.

Ajută la eliminarea respirației urât mirositoare

Indiferent dacă eşti afectat de respirația urât mirositoare cronică (denumită halitoză) sau de accese ocazionale de miros neplăcut, detartrajul poate îmbunătăți semnificativ problema eliminând sursa acesteia.

Mulți oameni cred în mod eronat că respirația urât mirositoare este cauzată de alimentele pe care le consumă, dar nu este întotdeauna cazul. Acumularea de tartru este adesea principalul vinovat, așa că singura modalitate de a vindeca respirația urât mirositoare cronică este să elimini murdăria de pe dinți și gingii. Și, desigur, nu uita să îţi perii limba, deoarece părul de pe limbă poate, de asemenea, aduna bacterii care cauzează mirosuri.

Face bine la inimă

Au fost efectuate nenumărate studii privind corelația dintre sănătatea orală și generală a unei persoane. Gingivita și bolile gingiilor au un efect direct asupra bunăstării noastre cardiovasculare. Riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, diabet și multe alte boli care pun viața în pericol poate fi mult redus prin simpla îndepărtare a tartrului care acționează ca factor cauzator pentru multe dintre aceste boli debilitante.

Te ajută să economiseşti bani

Îngrijirea dinților și a gurii, acasă și vizitând regulat medicul stomatolog sau igienist, îţi va salva mii de lei sau chiar mai mult de-a lungul vieții. Curățările regulate de către igienist ajută la prevenirea cariilor, acestea fiind identificate într-un stadiu incipient. Îngrijirea unei mici carii care te poate costa câteva sute de lei poate fi o procedură ușoară. Lăsată netratată, aceasta inevitabil va duce la complicații nedorite, inclusiv; infecție, tratament de canal, pierderea dinților. Toate rezultatele neplăcute care sunt şi foarte costisitoare atunci când trebuie remediate.

Detartrajul manual sau cu ultrasunete

Detartrajul manual poate fi mai dăunător smalțului în comparație cu tehnologia cu ultrasunete. Cabinetele stomatologice moderne folosesc astăzi instrumente cu ultrasunete pentru o precizie maximă, o îndepărtare mai eficientă a tartrului și a plăciii și, în general, un confort mai bun al pacientului, precum și un tratament mai rapid.

Aşadar, nu aştepta ca problemele să se agraveze! Fă-ţi chiar azi o programare pentru o curăţare profesională a dinţilor pe dentplus.com.ro!

0 Shares
You May Also Like