5 criterii de analizat pentru a cumpara masina dorita atunci cand o testezi

0 Shares
0
0
0

Pentru ca o masina noua este de obicei o investitie majora, iar masinile la mana a doua sunt si ele destul de scumpe, atunci cand vrei sa te asiguri ca achizitionezi ceva de buna calitate, multe persoane apeleaza la firmele de rent a car pentru a testa modelul dorit inainte de cumparare. Va recomandam in acest sens rent a car lux Cluj 2020, unde veti gasi o gama variata de masini si de modele astfel incat sa puteti testa aproape orice model de autoturism.

Testele facute inainte sunt cele care te ajuta sa determini daca modelul de masina vizat este sau nu cel potrivit pentru tine. Avand in vedere toate aceste aspecte, recomandarea noastra este sa tii cont de mai multe detalii pe care le prezentam mai jos.

Confort

Confortul este foarte important la volan. Daca nu te simti bine in masina pe care o cumperi cu siguranta aceasta nu este buna pentru tine. Atunci cand treci de pe o masina pe alta, tine cont si de faptul ca este posibil ca prima data sa simti un usor disconfort din cauza diferentelor dintre cele doua modele si pentru ca nu esti obisnuit. Din acest motiv, iti recomandam sa inchiriezi masina pentru mai multe zile, chiar si pentru mai multe saptamani. Ai suficient loc in masina? Aerul conditionat functioneaza corespunzator? Ai cotiere pentru a iti sprijini bratele? Muzica se aude bine? Ai acces usor la toate butoanele din bord? Ai Vezi bine in fata? Poti ridica scaunul? Poti modifica pozitia volanului? La toate aceste intrebari este bine sa obtii raspunsul, insa tine cont ca masinile sunt facute in mai multe variante. Daca cea de la rent a car are si optiunea de a ridica scaunul, cand o cumperi pe cea la mana a doua trebuie sa intrebi toate aceste detalii.

Siguranta

Siguranta este foarte importanta si de aceea va trebui sa iei in calcul toate elementele posibile. In momentul in care mergi cu viteza, prin locurile permise, desigur, masina trepideaza, pare stabila, se balanseaza, se aseaza bine in curbe, reactioneaza bine la denivelari si gropi? Daca mergi pe timpul noptii farurile sunt suficient de puternice, atat pe faza lunga cat si pe faza scurta? Ai ABS? Ai ESP? Ai alte elemente care sa te ajute cum ar fi Hill Start Asist pentru pornirea din rampa? Masina franeaza bine? Stai suficient de bine pe scaun si centurile se aseaza corect? Aceasta ultima intrebare este potrivita in sepcial pentru persoanele scunde, carora in multe cazuri, in mod eronat, centurile le ajung undeva la nivelul gatului. Cu siguranta nu iti doresti sa fii sugrumat de centura, deci aceasta ar trebui sa fie reglabila.

Toate aceste detalii fac ca o masina sa fie buna sau mai putin buna pentru tine. Alegand sa inchiriezi modelul dorit iti va fi mult mai usor sa oferi tututor persoanelor din familie calatorii sigure, atat pe distante lungi cat si pe distante scurte si va face ca investitia ta sa fie una bine intemeiata.

0 Shares
You May Also Like