Ce forma poate avea o vaza decorativa?

0 Shares
0
0
0

Buchetele de flori pot reprezenta cu siguranta cadoul perfect pentru persoana speciala din viata dvs. Cu toate acestea, poate fi complicat sa alegeti o forma de vaza decorativa care sa completeze perfect floarea. Cu atat de multe forme, stiluri si materiale diferite; selectarea unei vaze decorative poate reprezenta o misiune mult mai complicata decat pare la prima vedere.

Indiferent daca alegeti flori pentru propria casa, un eveniment care urmeaza sa aiba loc in curand, sau faceti un cadou pentru a lumina ziua altcuiva, suntem aici pentru a va ajuta cu ghidul nostru de a alege diferite vaze pentru fiecare aranjament.

Materiale folosite la confectionarea vazelor

Dupa cum probabil toata lumea stie, vazele pot fi confectionate din foarte multe materiale. In urmatoarele randuri veti descoperi pe scurt care sunt cateva dintre cele mai des utilizate materiale pentru confectionarea vazelor decorative.

Cristal

Vazele de cristal sunt bine cunoscute pentru a detine trandafiri romantici cu tulpina lunga si sunt cadoul perfect pentru a spune „te iubesc”. Vazele de cristal sunt utilizate in mod obisnuit pentru a ridica aspectul unui buchet si pentru a demonstra lux si eleganta.

Sticla

Materialul cel mai obisnuit pentru crearea unei vaze elegante si atemporale este sticla. Acestea sunt considerate a fi vaze ideale, dat fiind faptul ca permit luminii sa calatoreasca pana la tulpina si apa florii. In special pentru formele de sticla si cristal, este deosebit de important sa mentineti apa curata prin schimbarea si tunderea tulpinilor pentru a spori frumusetea si prospetimea buchetului.

Metal

Vazele metalice pot fi o optiune contemporana si rezistenta la rupere. Datorita durabilitatii lor, acestea sunt excelente pentru divertismentul exterior si au multe finisaje si texturi diferite.

Lemn

Pentru un aspect mai natural, o vaza de lemn va trimite de asemenea, accentul pe capul buchetului, deoarece nu puteti vedea tulpinile florilor. Veti dori totusi sa va asigurati de calitatea lemnului, care trebuie sa fie rezistenta la apa, pentru a mentine calitatea vazei.

Inainte de a cumpara o vaza decorativa, de-asemenea este foarte important sa stabiliti si care va fi locatia acesteia. Puteti ca mai intai de toate sa va indreptati atentia spre vaze decorative de masa.

Vazele de masa sunt de obicei mai mici si detin un buchet sau cateva flori. De obicei, sunt tipuri de vaze mai usoare si pot fi realizate din materiale diferite.

Vazele de podea sunt mult mai mari si de obicei sunt grele si se aseaza pe jos pentru a sustine un buchet mai mare. Acestea tind sa fie amplasate ca un punct focal intr-o camera spatioasa si ar trebui sa completeze in mod specific decorul, deoarece sunt o prezenta atat de mare. Vazele de pardoseala ar trebui sa aiba o deschidere larga pentru a tine flori foarte grele, astfel incat acestea sa nu cada.

Vazele de perete pot fi o modalitate excelenta de a adauga o anumita adancime si personalitate unei case, mai ales daca exista copii sau animale de companie care rasturna aceste accesorii. Sticla este un material obisnuit folosit la confectionarea vazelor de perete si este adesea imperecheat cu aurul.

Dupa ce ati hotarat locatia si materialul vasei dvs., puteti merge mai departe cu selectarea formei vazei.

Vaza rustica

Vaza rustica este cunoscuta pentru fundul rotunjit si deschiderea ingusta. Din moment ce partea inferioara a formei vazei este atat de larga, acest stil poate sustine flori foarte grele si nu va fi usor doborat. Aceasta forma de vaza functioneaza bine in bucatarie sau pe un pervaz datorita formei sale informale si jucause.

Vaze cilindrice

Vazele cilindrice sunt simple si frumoase, avand forma lor atemporala si dimensiunile variate. Se imperecheaza frumos flori cu tulpini mai inalte, precum trandafirii rosii si orhideele, pentru a insoti o forma de flori luxoasa. Florile luxuriante sau singulare arata si ele frumos! Datorita inaltimii si formei vazei, aceasta poate fi afisata ca o parte decorativa a mesei din camera, a raftului de carti sau poate fi asezata pe masa din camera de oaspeti.

Vaza patrata / cub

Vazele patrate sau cuburile sunt piese centrale excelente pentru mesele de cafea, mesele laterale sau zonele de divertisment din exterior.

Vaza ceramica

Vazele ceramice sunt o modalitate distractiva de a CA schimba stilul. Aceste forme de vaza pot varia in texturi, culori si stiluri pentru a se potrivi cu orice decor va place. Vazele ceramice functioneaza de asemenea excelent in decorarea rafturilor de cartI sau in afara zonelor de divertisment. De asemenea, sunt cunoscute sub denumirea de vaze cu forme inedite si sunt cele mai renumite pentru materialul lor de olarit.

Vaza Pedestala

Aceste vaze pot fi incorporate intr-un cadru de masa de lux, vazut frecvent la nunti sau petreceri mari. Vazele pedestalele ridicate pot sta pe podea si se pot ridica la nivelul mesei pentru a decora sali mari sau sectiuni de rand. O superba vase de sticla multi-colorata poate fi decorata sezonier si poate fi un punct focal al peisajului.

0 Shares
You May Also Like