Avantaje ale caselor de batrani

0 Shares
0
0
0

Alegerea de a muta o persoana draga intr-un azil de batrani nu este niciodata usoara, dar de multe ori este necesar. Cantareste cu atentie avantajele caselor de batrani pentru a te ajuta sa determini daca iei decizia corecta pentru persoana iubita in varsta.

Beneficiile caselor de batrani

Casele de batrani pot imbunatati calitatea vietii unui rezident, mai ales daca nevoile de ingrijire a acestora nu au fost satisfacute in trecut. Afla despre beneficiile unui camin de batrani Senior Center pentru a vedea cum o persoana draga ar putea prospera cu acest tip de mutare.

  1. Asistenta medicala cu norma intreaga

Locuirea intr-un azil de batrani ofera persoanei dragi acces 24/7 la profesionisti din domeniul sanatatii. Asta inseamna ca poti fi linistit stiind ca persoana iubita va putea primi rapid ingrijirea medicala de care are nevoie.

Ingrijirea medicala oferita de personalul unui azil de batrani variaza de la monitorizarea de baza a sanatatii, cum ar fi controalele tensiunii arteriale si a temperaturii, pana la ingrijiri medicale mai avansate, cum ar fi ingrijirea ranilor si terapia intravenoasa.

Calificarile profesionistilor din domeniul sanatatii de la casele de batrani vor varia, in functie de politicile fiecarei unitati. Asistentele medicale autorizate cat si asistentele medicale inregistrate, sunt adesea la fata locului 24/7. Cu toate acestea, alti profesionisti medicali, cum ar fi medici, asistenti medicali si terapeuti, pot fi la fata locului numai la anumite ore.

  1.  Ingrijire personala cu norma intreaga

Dincolo de a avea nevoie de ingrijire medicala, persoanele in varsta au adesea dificultati in indeplinirea sarcinilor de zi cu zi, cum ar fi baie, mancare, toaleta si imbracare. Sanatatea, bunastarea si calitatea vietii persoanei dragi sunt compromise atunci cand nu pot indeplini aceste sarcini.

Vestea buna este ca azilele de batrani ofera, de asemenea, ingrijire personala non-stop. Activitatile din viata de zi cu zi cu care personalul azilului de batrani ii ajuta in mod obisnuit includ:

  • Ingrijirea;
  • Imbaierea;
  • Asistenta pentru mobilitate;
  • Imbracarea;
  • Menaj;
  • Pregatirea mesei;
  • Managementul medicamentelor.
  1. Socializarea

Persoanele in varsta care duc o viata sociala activa sunt adesea mai sanatoase atat psihic, cat si fizic. Daca persoana iubita nu are acces la activitati comunale la care sa participe, poate beneficia de un azil de batrani. Casele de batrani programeaza in mod regulat activitati precum intalniri sociale pentru jocuri de carti, cluburi de lectura si activitati mai relaxante, cum ar fi yoga, meditatie, arte si mestesuguri. Tipurile exacte de activitati disponibile si cat de des sunt programate vor varia in functie de unitate.

Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare dorintele si nevoile persoanei iubite inainte de a lua o decizie privind mutarea la o casa de batrani, deoarece poate fi o tranzitie dificila pentru unii oameni. Este esential sa se ia in considerare si aspecte financiare, deoarece costurile pot varia in functie de locatie si de nivelul de ingrijire oferit. In cele din urma, este important sa se ia o decizie care sa tina cont atat de nevoile persoanei iubite, cat si de cele ale celor care ii ofera ingrijirea.

Ce este Alzheimer?

La fel ca restul corpului nostru, creierul nostru se schimba pe masura ce imbatranim. Cei mai multi dintre noi observam in cele din urma niste gandire incetinita si probleme ocazionale cu amintirea anumitor lucruri. Cu toate acestea, pierderea grava a memoriei, confuzia si alte schimbari majore in modul in care functioneaza mintea noastra pot fi un semn ca celulele creierului sunt defectuoase.

Modificarile Alzheimer incep de obicei in partea creierului care afecteaza invatarea. Pe masura ce boala Alzheimer avanseaza prin creier, aceasta duce la simptome din ce in ce mai severe, inclusiv dezorientare, dispozitie si schimbari de comportament; adancirea confuziei despre evenimente, timp si loc; suspiciuni nefondate cu privire la familie, prieteni si ingrijitori profesionisti; pierderi mai grave de memorie si modificari de comportament; si dificultati de vorbire, de inghitire si de mers.

Persoanele cu pierderi de memorie sau alte semne posibile de Alzheimer pot fi greu sa recunoasca ca au o problema. Semnele dementei pot fi mai evidente pentru membrii familiei sau prietenii. Oricine se confrunta cu simptome asemanatoare dementei ar trebui sa consulte un medic cat mai curand posibil. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a gasi un medic cu experienta in evaluarea problemelor de memorie, Asociatia Alzheimer locala va poate ajuta. Metodele de diagnosticare si interventie precoce se imbunatatesc dramatic, iar optiunile de tratament si sursele de sprijin pot imbunatati calitatea vietii. Doua resurse de asistenta utile de care puteti accesa sunt ALZConnected , panourile noastre de mesaje si comunitatea de retele sociale online si Alzheimer’s Navigator, un instrument web care creeaza planuri de actiune personalizate, pe baza raspunsurilor pe care le oferiti prin sondaje scurte, online.

Daca tu sau cineva pe care il cunosti ai fost diagnosticat cu Alzheimer sau alta dementa, nu esti singur. Asociatia Alzheimer este resursa de incredere pentru informatii fiabile, educatie, referire si sprijin pentru milioane de oameni afectati de boala.

Multi oameni au probleme cu memoria – asta NU inseamna ca au Alzheimer. Exista multe cauze diferite ale pierderii memoriei. Daca dumneavoastra sau cineva pe care il cunoasteti aveti simptome de dementa, cel mai bine este sa vizitati un medic pentru a putea determina cauza.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…