Cum sa va alegeti manipulatorul telescopic: ghidul complet

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cautati un manipulator telescopic (manitou), exista mai multi factori care trebuie luati in considerare pentru a gasi cel mai bun utilaj pentru nevoile dumneavoastra. Cei mai importanti factori sunt capacitatea maxima de ridicare, raza de actiune si tipul de teren pe care va fi utilizat utilajul.

Atunci cand alegeti un incarcator telescopic, trebuie luati in considerare mai multi factori. Iata un ghid cuprinzator pentru a va ajuta sa il alegeti pe cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

De ce sa folositi un incarcator telescopic?

Exista multe motive pentru a utiliza un manipulator telescopic. Acestea sunt excelente pentru a muta obiecte grele si pot fi depozitate cu usurinta atunci cand nu sunt folosite. Manipulatoarele telescopice pot fi, de asemenea, utilizate pentru a ajunge in zone care altfel ar fi dificil de accesat. Acestea au o capacitate de ridicare foarte mare, de pana la 40 de metri pentru cei mai indrazneti. Inchirierea stivuitoarelor telescopice este, de asemenea, un avantaj in constructii si in manipularea grea.

Prin urmare, este ideal pentru utilizarea intr-o varietate de situatii, cum ar fi incarcarea sau descarcarea unui vehicul sau atingerea inaltimilor in zone complexe si periculoase. Din cauza dimensiunilor lor, majoritatea sunt utilizate in aer liber, dar autocamioanele compacte de dimensiuni medii sunt uneori utilizate in interior, in depozite mari, in special daca pot manevra in spatii inguste. Manipulatoarele telescopice pot fi personalizate prin tipurile de accesorii adaugate.

Criterii pentru alegerea autocamionului potrivit

Cei mai importanti factori sunt capacitatea maxima de ridicare, raza de actiune si tipul de teren pe care va fi utilizat utilajul. Un alt aspect de luat in considerare este tipul de combustibil. Masinile pot functiona cu motorina, benzina sau propan. Daca intentionati sa va folositi incarcatorul telescopic intr-o zona fara o sursa de energie electrica, veti avea nevoie de un utilaj care sa functioneze cu motorina sau propan.

Dimensiunea si greutatea manipulatorului telescopic sunt, de asemenea, factori importanti de luat in considerare. Va trebui sa va asigurati ca manipulatorul telescopic poate trece prin usile si portile amplasamentului dumneavoastra. Greutatea masinii va influenta, de asemenea, capacitatea de ridicare a acesteia.

De asemenea, luati in considerare cata capacitate de ridicare aveti nevoie. Capacitatea de ridicare este determinata de greutatea incarcaturii pe care o veti ridica.

Asigurati-va ca alegeti un telescop cu o capacitate de ridicare mai mare decat greutatea celei mai mari incarcaturi pe care o veti ridica. In continuare, luati in considerare raza de actiune de care aveti nevoie. Intinderea este determinata de inaltimea incarcaturii pe care o veti ridica. Alegeti un incarcator telescopic cu o raza de actiune mai mare decat inaltimea celei mai mari incarcaturi pe care o veti ridica.

In cele din urma, luati in considerare terenul pe care veti utiliza incarcatorul telescopic. Daca aveti de gand sa o folositi pe teren accidentat, asigurati-va ca alegeti un model cu anvelope mari si o garda la sol buna.

Echipamentul unui manipulator telescopic

Un manipulator telescopic este un tip de echipament de constructii utilizat pentru a muta incarcaturi grele. Acesta este format dintr-un brat care poate fi extins si retras si o cupa sau o platforma care poate fi ridicata sau coborata.

Ce este de fapt un manitou?

Mijlocul secolului al XIX-lea pana la inceputul secolului al XX-lea a vazut evolutiile care au condus la actualele stivuitoare moderne. Precursorii stivuitorului modern au fost palanele cu motor manual care erau folosite pentru a ridica sarcini.  In 1906, Pennsylvania Railroad a introdus camioane cu platforma alimentate cu baterii pentru mutarea bagajelor in gara lor din Altoona, Pennsylvania.

Primul Razboi Mondial a vazut dezvoltarea diferitelor tipuri de echipamente de manipulare a materialelor in Regatul Unit de catre Ransomes, Sims & Jefferies din Ipswich. Acest lucru s-a datorat in parte lipsei de forta de munca cauzate de razboi. In 1917, Clarkin Statele Unite au inceput sa dezvolte si sa utilizeze tractoare motorizate si tractoare cu ridicare motorizata in fabricile lor. In 1919, Towmotor Company si Yale & Towne Manufacturing in 1920 au intrat pe piata stivuitoarelor din Statele Unite.

Dezvoltarea continua si utilizarea extinsa a stivuitorului a continuat prin anii 1920 si 1930. Introducerea puterii hidraulice si dezvoltarea primelor stivuitoare electrice, impreuna cu utilizarea paletilor standardizati la sfarsitul anilor 1930, au contribuit la cresterea popularitatii stivuitoarelor.

Inceputul celui de -al Doilea Razboi Mondial , ca si primul razboi mondial anterior, a stimulat utilizarea stivuitoarelor in efortul de razboi.  In urma razboiului, au fost implementate metode mai eficiente de depozitare a produselor in depozite.

Depozitele aveau nevoie de stivuitoare mai manevrabile, care sa poata atinge inaltimi mai mari si au fost realizate noi modele de stivuitoare care sa satisfaca aceasta nevoie.  De exemplu, in 1954, o companie britanica numita Lansing Bagnall , acum parte a KION Group , a dezvoltat ceea ce se pretindea a fi primul camion electric cu culoar ingust.

0 Shares
You May Also Like