Beneficiile jocurilor video

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, datorita evolutiei tehnologiei, jocurile video s-au dezvoltat foarte mult, iar in zilele noastre atat copiii cat si adultii, aleg sa isi petreaca timpul liber jucandu-se pe PC sau consola.

Acesta este insa un lucru bun daca luam in considerare ceea ce sustin cercetatorii. Acestia au facut o multime de cercetari si de studii in ultimul timp, vazand cat de mult au crescut jocurile video in popularitate. Ei bine, ceea ce au constatat acestia cu siguranta va va surprinde, deci va recomandam sa parcurgeti pana la final acest articol.

Jocurile video pot face copiii mai activi

In timp ce unele jocuri promoveaza un nivel de interactiune a intregului corp, chiar si cele care necesita un controler portabil simplu pot duce la activitate fizica. Jocurile sportive precum baschet, tenis sau chiar skateboarding pot determina copii sa incerce sa practice aceste sporturi si in aer liber, pentru a vedea daca au aceleasi abilitati.

Jocurile video pot contribui la calmarea durerii

Este ceva firesc sa incercam sa ne distragem atentia de la durere, acordand atentie unor alte lucruri, sau concentrandu-ne pe alte mecanisme ale corpului, dar nu acesta este singurul motiv pentru care jocurile sunt ideale dupa accidentare.

Jocul poate produce de fapt un raspuns analgezic (calmant al durerii) in sistemele noastre corticale superioare. Cu cat este mai captivant, cu atat mai bine – motiv pentru care sistemele de realitate virtuala pot fi intr-o zi la fel de raspandite in spitale ca si igienizatorul pentru maini.

Puteti crea noi conexiuni sociale

Despre gameri se spune ca prefera sa se izoleze in propria camera, dar de fapt lucrurile nu stau tocmai astfel. Cresterea experientelor multiplayer online a dat loc unei noi forme de socializare in care jucatorii lucreaza impreuna pentru a rezolva problemele.

Jocurile video pot ajuta persoanele cu SM

Deoarece este o tulburare care afecteaza mai multi nervi, pacientii cu scleroza multipla au deseori probleme cu echilibrul, si nu s-a dovedit in mod concludent ca ii ajuta medicamente. Cu toate acestea, un studiu a aratat ca pacientii cu SM care au jucat jocuri video care necesita interactiune fizica, au prezentat imbunatatiri ulterior.

Jocurile video pot reduce stresul

In ciuda faptului ca unele jocuri va pot provoca stari de dezamagire atunci cand pierdeti sau nu treceti la nivelul urmator, exista situatii in care jocurile video va pot ajuta sa reduceti stresul. Un studiu major care a urmarit gamerii timp de peste sase luni si a masurat ritmul cardiac, a constatat ca anumite jocuri au redus raspunsul la adrenalina cu peste 50 la suta.

Dupa cum se poate vedea, jocurile video pot veni la pachet cu un numar important de beneficii. Tocmai de aceea, este o idee inteleapta ca atunci cand timpul va permite, sa jucati jocuri video. In acest caz, aveti nevoie de unele elemente importante.

In primul rand aveti nevoie de un calculator/ laptop sau o consola, si o buna conexiune la internet. Aceasta este fara doar si poate, cea mai importanta cerinta. Apoi, aveti nevoie de mobilier pentru gaming, iar aici ne referim la un birou pentru gaming, pe care il puteti alege de pe https://topscaune.ro/birouri-gaming/.

Tot de la magazinul online de scaune Top Scaune, puteti alege un scaun de gaming. Exista diferite modele de scaune pentru gaming, iar in functie de jocurile preferate, puteti alege scaunele potrivite.

Este foarte important sa aveti biroul si scaunul potrivit pentru gaming astfel incat sa va simtiti confortabil atunci cand va jucati, pentru ca petreceti ceva timp in fata calculatorului. In caz contrar, puteti avea probleme (postura incorecta, dureri ale spatelui, dureri ale mainilor, etc.). Deci, alegeti neaparat cel mai bun mobilier pentru gaming.

0 Shares
You May Also Like