Care este ingredientul de baza pentru Discovhair?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, femeile folosesc o multime de produse pentru a-si trata parul, iar Discovhair este o masca ce par care a fost dezvoltata pentru a face mai usoara perierea si styling-ul parului, oferind dupa clatire, elasticitatea si taria dorita a parului.

Cel mai important ingredient al acestei masti este fara doar si poate elastina, cea care are misiunea de a pastra parul flexibil si neted, dar si de a proteja parul dupa diferite activitati daunatoare zilnice.

Elastina care se regaseste in compozitia mastii, are rolul de a va mentine parul neted si flexibil, protejandu-va parul dupa activitatile daunatoare zilnice, cum ar fi expunerea la soare, mare, clor si colorarea parului.

Combinatia de ingrediente creeaza o formula care va hrani si va hidrata fiecare componenta, creand par stralucitor, lucios si sanatos. Instructiuni de utilizare a Discovhair – Masca de par din elastina: Dupa spalarea parului, aplicati o cantitate generoasa de Elastin Protein Mask. Apoi, asteptati 3-5 minute, dupa care clatiti bine cu apa. Pentru a obtine aspectul perfect si a obtine rezultate optime, utilizati in mod regulat alaturi de Elastin Protein Shampoo si Elastin Protein Oil.

Dupa cum spuneam, elastina este cel mai important ingredient al unui asemenea produs pentru par, asa ca in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre elastina.

Elastina este o proteina matriciala extracelulara care ofera elasticitate si rezistenta la tesuturi, cum ar fi arterele, plamanii, tendoanele, pielea si ligamentele. Fibrele elastice au doua componente, dintre care una este codificata de gena ELN.

Aceasta proteina are o proportie ridicata de aminoacizi hidrofobi precum glicina si prolina, formand domenii hidrofobe mobile. ELN este localizat pe cromozomul 7 al genomului uman. Splicingul alternativ al genei ELN are ca rezultat formarea a cel putin 11 izoforme tropoelastinice la om.

Elastina este sintetizata din molecula precursoare tropoelastina. Multe molecule de tropoelastina sunt legate intre ele pentru a forma complexul mai mare de elastina.

Fiecare molecula de tropoelastina are 36 de domenii dispuse intr-o bobina aleatorie. Are domenii hidrofobe si hidrofile alternante codificate de regiuni separate ale genei. Domeniile hidrofile contin reziduuri de lizina care sunt importante pentru reticularea moleculelor de tropoelastina in timpul formarii fibrei de elastina.

Elastin in tendon

Tendoanele sunt facute din fascicule cu o matrice interfasciculara (IFM). Unele tendoane pot pastra energie si cele care sunt mai elastice decat tendoanele pozitionale. Cateva exemple de tendoane care pastreaza energie sunt tendonul flexor digital superficial ecin si tendonul lui Achile uman.

Odata cu imbatranirea, IFM-ul tendoanelor devine mai rigid si mai putin rezistent la oboseala. Astfel, aceste tendoane sunt mai predispuse la rani. In timp ce continutul total de elastina din tendon este scazut, IFM este bogat in elastina.

Intr-un studiu care investigheaza elastina din tendon si efectele imbatranirii asupra continutului de elastina, s-a constatat ca elastina ofera IFM o proprietate de recuperare elastica, necesara pentru stocarea energiei, iar odata cu inaintarea in varsta exista o scadere a continutului de elastina si mai multa dezorganizare in cadrul tendoane de stocare a energiei.

Elastin in artere

Elastina este una dintre componentele structurale majore ale matricei extracelulare a peretelui vaselor de sange. Cand elastina se degradeaza, elibereaza peptide derivate din elastina (EDP) numite elastokine. Aceste peptide au efecte asupra altor celule, inclusiv celule endoteliale, monocite si celule musculare netede, prin interactiuni cu complexul receptor al elastinei.

Se crede ca EDP-urile joaca un rol important in bolile vasculare legate de varsta. S-a demonstrat ca acumularile de EDP promoveaza hiperglicemia si rezistenta la insulina la soareci. Imbatranirea vasculara poate duce, de asemenea, la regregarea hemostazei si la coagularea sangelui.

Elastin in plamani

Alveolele sau sacurile de aer ale plamanilor sunt ca niste baloane care se umplu cu aer in timpul respiratiei. Elastina asigura presiune asupra baloanelor pentru a preveni hiperinflatia si a mentine functia pulmonara adecvata. Daca elastina este deteriorata, cum ar fi din cauza inflamatiei cauzate de iritatii inhalatori in cazul emfizemului, presiunea in alveole se pierde si fluxul de aer este redus. Plamanii se pot suprasolicita, facandu-i vulnerabili la deteriorarea ulterioara.

Elastina in piele

Elastina si colagenul sunt principalele componente proteice structurale ale pielii. Elastina este de aproximativ o mie de ori mai flexibila decat colagenul. Imprumuta elasticitate tesutului pielii. Deteriorarea sau inflamatia elastinei la nivelul pielii poate duce la ruperea sau boala pielii.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…