Care este semnificatia bradului de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Craciunul are multe elemente decorative cu o semnificatie aparte. Unul dintre ele este bradul de Craciun artificial, probabil cel mai simbolic factor al sezonului de Craciun, deoarece este prezent in majoritatea caselor.

De fapt, scoaterea bradului si decorarea acestuia in intreaga familie este una dintre activitatile care servesc pentru a incepe crearea atmosferei de Craciun in fiecare casa. Acum, poti cumpara brazi artificiali ieftini la preturi avantajoase si cu un aspect foarte special.

Decorarea unei case cu bradul de Craciun si ornamentele sale respective aduce culoare si bucura atat adultii, cat si copiii. Dar ce inseamna cu adevarat acest brad? Amplasarea sa de Craciun are o istorie si un sens, precum si ornamentele pe care le poarta. Pentru a afla semnificatia bradului de Craciun, citeste mai jos.

Originea si istoria bradului de Craciun

Bradul de Craciun este considerat ca o adaptare a ceea ce este cunoscut sub numele de pomul universului sau al vietii, cunoscut si sub numele de Yggdrasil. Acest arbore al universului este tipic lumii mitologice nordice, in care a fost reprezentata viziunea asupra lumii a popoarelor situate in nordul Europei.

Bradul a fost folosit pentru celebrarea nasterii lui Frey, adica zeul Soarelui si al fertilitatii, la date apropiate de cele ale celebrarii actuale a Craciunului.

In timpul procesului evanghelist al secolului al VIII-lea in Germania, Sfantul Bonifaciu a taiat copacul universului pentru a pune capat adorarii zeilor pagani din perspectiva crestinismului.

Ca inlocuitor, el a pus un pin vesnic verde, simbolizand dragostea lui Dumnezeu. In plus, el a impodobit cu mere pentru a reprezenta pacatul originar si cu lumanari pentru a simboliza lumina lui Hristos. Odata cu trecerea timpului pana in prezent, merele au fost transformate in globuri si lumanari in lumini, modeland bradul de Craciun actual.

Ce inseamna bradul de Craciun

Bradul de Craciun, in prezent, este unul dintre cele mai simbolice elemente decorative pentru a sarbatori Craciunul. Este decorat in mod traditional cu bile colorate, o stea, lumini, arcuri si ghirlande. Acest brad poate fi natural (conifere, fie un pin sau un brad;) sau artificial, adica plastic sau fabricat din materiale sintetice care reusesc sa imite un copac natural autentic.

Este verde si ascutit in forma, simbolizand in acest fel viata si dragostea lui Dumnezeu. Luminile care servesc pentru a-l impodobi se refera la misterul Ajunului Craciunului, momentul nasterii lui Isus Hristos care aduce lumii o lumina de noua speranta.

In plus, iti aminteste si de cel cunoscut sub numele de Pomul Paradisului. Din rodul acestui pom, Adam si Eva au mancat, cazand in pacatul originar. Se refera, de asemenea, la Hristos, adica la Mesia.

Traditia de a pune la poalele bradului de Craciun cadouri pentru copii, aduse de Mos Craciun, Mos Craciun sau Sfantul Nicolae, apare mai tarziu. Totusi, are o semnificatie crestina profunda pentru ca aminteste ca toate bunurile provin din acest copac.

Cand se pune in casa bradul de Craciun

Traditia de a pune bradul de Craciun are loc pe 8 decembrie a fiecarui an. Aceasta data are o referinta crestina clara, asa cum se intampla cu restul obiceiurilor de Craciun.

0 Shares
You May Also Like