Cateva moduri prin care o drujba ajuta in atelier

0 Shares
0
0
0

Exista sute de unelte diferite care pot fi folosite intr-un atelier, toate fiind recunoscute pentru beneficiile oferite. Exista de asemenea, si multe situatii in care un atelier ar beneficia de pe urma disponibilitatii unei drujbe.

Fie ca este vorba de taierea unui copac, redimensionarea mobilei vechi sau efectuarea de mici reparatii, exista o multime de momente in care utilizarea unei drujbe este mai convenabila decat incercarea de a gasi o alta cale de a rezolva problema. Sa aruncam o privire asupra catorva dintre modurile in care o drujba poate fi de ajutor.

Redimensionarea lemnului

Daca aveti nevoie sa redimensionati obiecte din lemn, o drujba este cel mai rapid si mai usor de folosit. Nu numai ca veti economisi mult timp, dar va da si un rezultat mai bun decat daca ati folosi o alta metoda. Atunci cand redimensionati lemnul, este important sa folositi lama potrivita in functie de activitatea pe care urmeaza sa o intreprindeti.

O drujba va permite, de asemenea, sa faceti ajustarea din ambele parti ale piesei. Acest lucru este important, deoarece veti putea crea o taietura dreapta prin mijlocul piesei, rezultand un obiect care are aceeasi forma pe ambele parti. Atunci cand redimensionati lemnul, este important sa folositi lama potrivita pentru treaba respectiva.

Folosirea unei lame gresite poate duce la despicarea lemnului sau chiar la ruperea acestuia in mijlocul taieturii. Asigurati-va intotdeauna ca folositi lama corecta pentru actiunea intreprinsa, indiferent de fierastraul pe care il folositi.

Taierea copacilor

Atunci cand taiati un copac, va trebui sa il taiati de la baza. Exista cateva moduri diferite de a taia un copac, dar cel mai bun mod este sa folositi o drujba cu lant. Daca nu detineti o drujba, puteti totusi sa taiati un copac inchiriind un fierastrau electric. Aceasta poate fi o alternativa buna la cumpararea unui fierastrau cu lant, deoarece veti avea nevoie de fierastraul electric doar pentru cateva ore cel mult.

Spre deosebire de o drujba, veti avea mai putin control asupra directiei in care cade copacul.

Este important sa aveti fierastraul electric la baza copacului pentru a-l sustine in timp ce cade.

Va trebui sa urmariti copacul in timp ce cade si sa va asigurati ca nu cade pe ceva ce nu ar trebui sa cada. Folosirea unei drujbe pentru taierea copacilor este perfecta daca lucrati pe cont propriu. Tot va trebui sa impingeti copacul la pamant atunci cand acesta este pe cale sa cada, dar acest lucru este mult mai usor. De asemenea, puteti folosi drujba pentru a va ajuta la curatare.

O drujba poate fi cu siguranta o unealta foarte utila pe care sa o aveti in atelierul dumneavoastra. Exista multe utilizari diferite pentru ea si poate face ca lucrarile dificile sa fie mult mai usoare.

Totodata, puteti alege si alte unelte diferite care pot fi folosite intr-un atelier precum un adaptor tip drujba pentru flex 11.5” (polizor), toate fiind recunoscute pentru beneficiile lor. Exista multe situatii in care un atelier ar beneficia de disponibilitatea unei drujbe si va trebui sa te asiguri ca iei decizia optima referitor la achizitionarea acesteia si la accesoriile compatibile.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…