Cartitele – daunatorii care iti distrug gradina

0 Shares
0
0
0

Doar cine nu sta la curte nu cunoaste cat de greu este sa ingrijesti o gradina. In timp ce in comert gasim fructe si legume din tari tot mai indepartate, a caror gust nu e nici macar aproape de gustul cu care ne-am obisnuit pana acum, tot mai multi dintre noi incercam sa avem propria sursa de fructe si legume.

Gradina este locul in care plantam pomi, legume si alte plante pentru a nu mai fi nevoiti sa cumparam atat de multe produse din market. Totusi, obtinerea unei recolte nu este atat de simpla precum pare. Apar o multime de provocari si de probleme care iti pot compromite intreaga recolta. Iar cel mai adesea problemele sunt cauzate de diferiti daunatori.

Cartitele reprezinta, de exemplu, o categorie de daunatori foarte problematica. Desi nu se hranesc cu radacinile plantelor, acestea le pot roade atunci cand le stau in cale. Mai mult decat atat, musuroaiele sunt o alta problema provocata de cartite care iti afecteaza gradina nu numai din punct de vedere estetic.

Pomii fructiferi au, la randul lor, foarte mult de suferit atunci cand pe suprafata livezii sunt prezente cartitele. Radacinile pomilor sunt mult mai bogate si se afla pe o suprafata mult mai mare, astfel incat sansele ca o cartita sa se intalneasca cu ele sunt destul de mari.

Sa scapi de cartite este o prioritate pentru fiecare persoana care are o gradina, indiferent de dimensiunile acesteia. Asa ca impreuna cu echipa de la Fara-Daunatori.ro am decis sa realizam acest ghid in care iti prezentam cum scapi de cartite simplu si eficient. Iar daca te confrunti si tu deseori cu aceasta problema, atunci sfaturile din randurile urmatoare iti vor fi de ajutor, suntem siguri.

Cartitele sunt protejate de legislatia din Romania

Inainte de toate ar trebui sa precizam insa faptul ca nu ar trebui sa luptam impotriva cartitelor intr-un mod agresiv. Oricat de suparatoare ar fi si oricat de mari ar fi pagubele produse de acestea, masurile pe care le luam impotriva cartitelor ar trebui sa fie cat mai prietenoase.

In caz contrar, sanctiunile ar putea fi suficient de mari.

Exista insa multe metode pe care le poti folosi impotriva cartitelor si care se dovedesc a fi legale, BIO si care nu fac rau cartitelor. Pe acestea le recomandam si noi deoarece cartitele pot fi si foarte avantajoase din multe puncte de vedere.

Se cunoaste faptul ca solul in care sunt prezente cartitele este considerat a fi un sol foarte bogat, acestea contribuind la fertilizare, eliminand totodata alti daunatori din sol precum ar fi unii viermi sau chiar unele insecte.

Cartitele pot fi indepartate cu ultrasunete

Una dintre cele mai simple metode dar si mai eficiente impotriva cartitelor este utilizarea unui aparat cu ultrasunete. Sunt o multime de dispozitive de acest fel disponibile in comert iar preturile lor sunt chiar accesibile.

Dispozitivele cu ultrasunete anti-cartite trebuie amplasate in gradina, acestea functionand cu baterii sau chiar cu ajutorul unu mic panou solar, iar mai apoi va incepe emiterea ultrasunetelor. Fiind emise la o frecventa foarte inalta, acestea vor fi percepute doar de catre cartite care vor fi deranjate de acestea si vor parasi zona protejata.

Dispozitivele cu ultrasunete trebuie lasate in functiune in mod permanent, iar astfel va fi prevenita reintoarcerea cartitelor la tine in gradina, astfel incat sa te bucuri de recolte cat mai bogate si mai gustoase.

In oferta Fara-Daunatori.ro vei gasi o multime de aparate impotriva daunatorilor, ecologice si simplu de folosit, ce te pot ajuta sa rezolvi orice problema cu daunatorii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…