Cat costa o polita de asigurare rca?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre pretul unei asigurari rca, trebuie sa precizam cateva aspecte foarte importante.

Mai intai de toate trebuie precizat ca o asigurare rca se poate incheia si la sediul unei firme de asigurari, dar si la un broker asigurari, si nu in ultimul rand, se poate opta pentru un rca online pe site-ul Rca-auto.ro. Varianta incheierii unei polite de asigurare rca online, poate fi una destul de periculoasa, iar cei care incheie o asemenea polita de asigurare, o fac la risc.

Pretul unei asigurari online poate fi ceva mai atractiv decat pretul unei asigurari incheiate la un broker din oras, sau la sediul unei firme de asigurari din oras. De ce? Pentru ca nu mai exista un broker care sa aiba si el de castigat de pe urma politei de asigurare.

Tot in ceea ce priveste pretul politei de asigurare, trebuie sa mentionam faptul ca acesta este influentat in mod direct de clasele bonus si malus ale politei de asigurare. Cu cat polita are mai multe clase bonus, cu atat pretul acesteia este mai mic. In schimb, cu cat polita de asigurare are mai multe clase malus, cu atat pretul politei este mai mare.

In momentul in care discutam despre pretul unei polite de asigurare rca, trebuie sa mentionam faptul ca acesta este influentat in mod direct si de brandul producator. Cu siguranta o masina de la Opel va avea o polita de asigurare ceva mai mica decat un autoturism BMW, chiar daca discutam despre acelasi an de fabricatie, aceiasi capacitate cilindrica, etc.

Pretul unei polite de asigurare cu siguranta este mereu influentat si de capacitatea cilindrica a masinii. Cu cat capacitatea cilindrica a motorului este mai mare, cu atat si pretul politei de asigurare este mai mare.

De exemplu, un autoturism Audi A4, care are un motor de 2000 cm3, cu siguranta va avea o polita de asigurare rca mai scumpa decat un autoturism Audi A4 care sa aiba capacitatea cilindrica de 1900 cm3.

Varsta pe care o are proprietarul masinii conteaza deasemenea mult. Deja ne este tuturor cunoscut faptul ca o persoana care detine un autoturism si care nu are varsta minima de 30 de ani, va plati mai multi bani pentru a-si plati polita de asigurare.

In schimb, cei care detin un autoturism si au deja implinita varsta de 31-32 de ani, vor plati mai putini bani pentru a le fi incheiata polita de asigurare.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, o polita de asigurare rca este extrem de importanta, pentru ca practic fara ea, cei care detin o masina si care sunt depistati in trafic fara a avea o polita de asigurare valabila, ajung sa aiba probleme serioase cu legea.

Un alt amanunt care se poate observa foarte clar in acest articol este faptul ca pretul unei asigurari rca difera foarte mult de la un caz la altul, in functie de foarte multe aspecte, iar cateva astfel de aspecte am amintit in acest articol.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…
Cum alegeti o masina?

AutoCum alegeti o masina?

Indiferent ca vreti sa apelati la inchirieri autoturisme sau vreti sa va cumparati o masina trebuie sa determinati…