Cat de important este kitul de ambreiaj?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea conducatorilor auto prefera transmisia manuala, deoarece le ofera mai mult control asupra masinii si le permite sa economiseasca bani in ceea ce priveste consumul de carburant.

Dar, atunci este nevoie de un ambreiaj bun pentru buna functionare a masinii, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom dezbate acest aspect. Un kit ambreiaj este o subcomponenta a sistemului de transmisie manuala al unui automobil, care angajeaza si deconecteaza motorul de la cutia de viteze si transfera cuplul la transmisia vehiculului in secunde secundare.

Un kit de ambreiaj vine cu un disc de ambreiaj sau un disc de frecare ambreiaj si placa de presiune a ambreiajului, desi unele kituri de ambreiaj au bucse pilot sau lagare pilot. Placa de presiune contine o placa de ambreiaj, arcuri, capac si suruburi. Dintre cele doua tipuri de placi de presiune, tipul de diafragma este utilizat mai des decat placa de presiune de tip arc.

Pe de alta parte, discul ambreiajului este un disc metalic care directioneaza fluxul de putere intre motor si transmisie impreuna cu placa de presiune si volanta. Cele mai multe kituri de ambreiaj au unul sau mai multe discuri de frecare. In cazul in care exista mai multe, discurile sunt presate strans impreuna impotriva volantei prin arcuri.

Discurile obisnuite de ambreiaj sunt captusite cu azbest, acelasi material care este utilizat in discurile de frana si placute pentru a obtine frecarea. Aceasta fata speciala imbunatateste aderenta dintre volanta si disc. Cuplajele utilizate de camioane si masini de curse, totusi, utilizeaza ceramica pentru discurile de ambreiaj pentru o frecare crescuta.

Daca un ambreiaj are materiale mai bune folosite pentru frecare si arcuri mai puternice, este posibil sa obtineti lansari mai rapide si, schimbari mai rapide si durabilitate mult mai buna.

Setul de ambreiaj: Ce trebuie sa stie fiecare proprietar de masina

Va faceti griji in ceea ce priveste factura scumpa de reparare a ambreiajului deteriorat al vehiculului dvs.? Daca costul reparatiei este suficient de apropiat de costul unui ambreiaj de inlocuire premium, atunci este mai indicat sa cumparati unul nou. S-ar putea chiar sa doriti sa va ocupati personal de operatiunea de inlocuire a kitului de ampreiaj pentru a economisi niste bani.

Pana la urma insa, indiferent ca alegeti sa va inlocuiti personal kitul de ambreiaj sau ca va duceti cu masina intr-un service, este foarte important sa stiti ca a intarzia reparatia sau inlocuirea in sistemul de transmisie al masinii dvs. poate fi fatala pentru vehiculul dvs.

Sistemul de transmisie joaca un rol indispensabil in performanta masinii. De aceea, daca trebuie sa restabiliti sau sa efectuati reparatii majore asupra sistemului de transmisie, trebuie sa obtineti mai mult un kit de transmisie.

Si nu va bazati pe niciun set vechi; trebuie sa fiti sigur ca primiti un kit de varf pentru a evita compromiterea performantelor de transmisie. Un kit de transmisie trebuie sa vina complet cu arbori, rulmenti si ansambluri de unelte. In afara de aceasta, un manual de instalare cu instructiuni clare ar trebui sa fie, de asemenea prezent in pachet, odata cu kitul de ambreiaj.

Asadar, dupa cum se poate vedea, un kit de ambreiaj este extrem de important pentru masinile cu transmisie manuala, asa ca daca detineti o asemenea masina, este important sa va asigurati de faptul ca masina dvs. nu are probleme cu ambreiajul. In caz contrar, va fi nevoie sa inlocuiti kitul de ambreiaj pentru ca masina sa ruleze in continuare perfect.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…
Cum alegeti o masina?

AutoCum alegeti o masina?

Indiferent ca vreti sa apelati la inchirieri autoturisme sau vreti sa va cumparati o masina trebuie sa determinati…