Cateva secrete ale fotografului de nunta

0 Shares
0
0
0

Fotografii de nunta sunt alaturi de tine aproape in fiecare moment al nuntii tale. Iti surprind cele mai intime momente ale zilei respective, privirea catre cel cu care iti planuiesti viitorul, zambetul dupa marele “DA” primul dans ca sot si sotie, astfel incat sa puteti rememora toate momentele dupa ani si ani. Dar stiti oare cat de mult lucreaza ei, fotografii de nunta si de ce sunt scumpi? Iata cateva secrete pe care ei ar vrea sa le stiti inainte de a-I contracta:

 1. Doresc sa le ceri ajutorul

In special in ceea ce priveste orarul evenimentului, este bine sa va sfatuiti si cu fotograful. De cele mai multe ori mirii considera ca 15 minute sunt suficiente pentru un tablou de familie, insa acest timp se dubleaza, deoarece cate un membru al familiei lipseste, si deci, trebuie sa ne asiguram ca avem timp pentru poze cat mai reusite.

 1. Ar vrea sa stiti si sa intrebati de experienta pe care o au. Asta poate sa ii deosebeasca amatorii de fotografii profesionisti, si astfel sa faca diferenta in detaliile cele mai interesante, in ceea ce surprind unii si altii nu.
 2. …Si stilul pe care ei il adopta. Cuplurile intreaba mereu de pret si disponibilitate, insa ar fi de apreciat daca ar fi curiosi si de stilul pe care fotograful de nunti, un artist mai degraba, il are. Astfel se pot evita discutii ulterioare si se poate determina daca exista sau nu o potrivire a gusturilor.
 3. Cuplurile ar trebui sa intrebe de ce pretul este atat de mare. Cu siguranta, aceasta discutie ar trebui clarificata, mai ales pentru ca fotograful de nunta lucreaza poate 12 ore la eveniment, dar se intalneste cu tine de mai multe ori inainte de ziua cea mare, poate chiar si dupa, la un trash the dress, numeroase discutii telefonice,zeci de email-uri, ori mesaje. Ca sa nu mai vorbim de multe ore de editare a fotografiilor si a albumului. Nu trebuie sa uitam ca echipamentul nu este foarte ieftin, in special daca vorbim de unul profesionist. Trebuie doar sa puneti mai multe intrebari, iar un fotograf nunta iasi profesionist iti va da toate explicatiile.
 4. Fotograful de nunta poate sa remarce chimia dintre voi. Astfel ei pot sa distinga daca un cuplu va avea sau nu o casnicie lunga, unii miri sunt deosebit de crispati, nu au nici o conexiune intre ei si nu se relaxeaza.
 5. Va recomanda o cabina foto, chiar daca uneori calitatea este mai slaba, poate fi amuzant si ajuta foarte mult fotografii, in special fiindca sunt ocupati cu invitatii de pe ringul de dans.
 6. Totusi fotografii de nunta nu sunt fani ai pozelor facute la mesele invitatilor. Asta pentru ca ei tin la intimidate si li se pare putin deplasat sa faci poze oamenilor care mananca.
 7. Atunci cand e vremea pozelor uitati-va la fotografi nu la altcineva. De obicei la orice eveniment, toata lumea face poze, cu telefonul, astfel ca mirii sunt bulversati si fotografii de nunta trebuie sa le atraga atentia si ei sa coopereze. Asta daca doresc sa aiba poze de calitate.
 8. Chiar daca nunta e gata, ei nu si-au terminat treaba. Un job ce presupune o munca zilnica de minim opt ore, fiindca pozele nu se prelucreaza singure, clientii noi trebuiesc primiti, compania trebuie sa se dezvolte, astea toate implica mult timp din partea fotografilor, si deci nu este atat de usor de realizat.
 9. Editarea fotografiilor nu este atat de simpla precum pare, iar photoshop-ul nu prinde pe toata lumea in toate pozele. Astfel ca daca cereti fotografului sa modifice pe toata lumea din toate pozele, probabil ii va lua o vesnicie, si posibil sa nu va recunoasteti apropiatii.
 10. Uitati faptul ca totul trebuie sa arate ca pe Pinterest, sau pe orice alt site specializat. Acele poze, ca si ale voatre de fapt sunt unice, poate par perfecte, dar nu sunt, si mai mult oamenii din ele, pot fi modele platite pentru asa ceva.
 11. Fotografii de nunta folosesc un amestec de stiluri la acelasi eveniment, astfel ca pot avea fotografii de produs, documentare, si chiar moda. Evident se pot aplica si potretele, peisajele, chiar si macro, la aceeasi nunta.
 12. Nu le face placere sa copieze alti fotografi – fiecare are stilul sau, fiecare are un alt punct de vedere, si va da o aroma specifica fotografiilor sale. Astfel fiecare eveniment este unic fotografiat.
 13. Atunci cand evenimentul s-a incheiat nu e necesar sa il sunati in fiecare zi, daca vi s-a explicat la inceput ca procesul dureaza pana la sase saptamani.

Speram sa fi clarificat cam toate aspectele pe care trebuie, si puteti sa le dicutati cu fotografii care vor participa la cel mai important eveniment din viata dumneavoatra.

0 Shares
You May Also Like