Ce beneficii iti ofera aromaterapia si de ce te relaxezi utilizand astfel de tehnici

0 Shares
0
0
0

Beneficiile aromaterapiei sunt cunoscute la nivel global de milioane de oameni si pe zi ce trece, aromaterapie devine un bun remediu nu doar pentru minte ci si pentru trup.

Cand vine vorba despre aromaterapie, ne referim la acele minunate uleiuri esentiale pure, pe care prin simpla mirosire, aduc o multime de beneficii corpului nostru. Pentru a avea parte de un ritual perfect in utilizarea si buna functionare a uleiurilor esentiale, ai nevoie de un indrumator, un specialist in domeniu si aici poti alege sa comunici cu un aromatherapeut, Diana Gubas. 

Pentru trup si minte

Astazi, aromaterapia este un medicament complementar practicat pe scara larga, care foloseste uleiuri esentiale din plante aromatice, flori, frunze, seminte, scoarta si fructe pentru a ajuta la vindecare. Uleiurile esentiale sunt in mod normal extrase printr-un proces de distilare cu abur si sunt adesea folosite:

  • Holistic-in cazul in care uleiurile sunt folosite (de multe ori cu masaj) pentru a trata tulburari emotionale si fizice.
  • Clinic-utilizate in asociere cu tratamente medicamentesti oficiale.
  • Estetic- cazul in care acestea pot fi utilizate mai mult, in cazul in care uleiurile sunt utilizate in difuzoare la domiciliu sau adaugate la bai.

Cum functioneaza aromaterapia?

Aromaterapia actioneaza asupra simtului mirosului si prin absorbtia acestuia in fluxul sanguin. Aproximativ 15 % din aerul pe care il inhalam este directionat catre acoperisul nasului, unde receptorii olfactivi transporta mirosurile direct intr-o parte a creierului numita sistemul limbic.

 Se crede ca civilizatiile antice au folosit aromaterapia in multe feluri si din mai multe motive, cum ar fi in masaj, bai, ca medicament si chiar pentru imbalsamarea corpurilor.
Aceasta zona este conectata la instinct, umor si emotie si se crede ca aromaterapia poate stimula eliberarea substantelor chimice care joaca un rol in eliberarea emotiilor.

Aromaterapia poate fi folosita cu adevarat pentru vindecarea bolilor?

Aromaterapia pare sa aiba cel mai benefic efect asupra afectiunilor diverse, problemelor digestive, PMS, bolilor legate de stres si unor probleme ale pielii. Unele uleiuri esentiale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, sunt utilizate pe scara larga pentru proprietatile lor antiseptic. Aromaterapia poate fi utilizata pentru a usura stresul psihologic cu care se confrunta persoanele care sufera de patologie severa.

In ceea ce priveste alegerea tratamentului cu ajutorul aromaterapiei, este necesar sa cunosti aceasta ramura in profunzime si de aceea este aproape obligatoriu sa iei contact pentru indrumare si sprijin, cu un aromatherapeut pentru indicatii si sfaturi – Diana Gubas. 

Alege si tu sa folosesti cu incredere si siguranta, puterea uleiurilor esentiale, prin aromaterapie si vei putea beneficia de toate avantajele pe care acestea le ofera. Apeleaza cu incredere la aromatherapeut-ul tau de incredere Diana Gubas si lasa-te surprins de toate beneficiile pe care le vei descoperi despre minunatele uleiuri Dottera!

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…